ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ Ο ΤΟΨΙΔΗΣ;

Βλέπουμε συχνά πυκνά τον Χ. Τοψίδη να ασκεί έντονη κριτική στον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο και αναρωτιόμαστε αν αυτή η τακτική του, φέρνει κάποιο μετρήσιμο αποτέλεσμα, στην λογική ότι η μείζονα αντιπολίτευση, δεν ασκεί μόνο κριτική, αλλά προτείνει και λύσεις και όχι σίγουρα μόνο για να προσποριστεί ψήφους.

Είδαμε όλοι ότι τα τελευταία 4 χρόνια που κρατάει αυτήν την σκληρή και για πολλούς, στείρα αντιπολίτευση, ότι οι κοινωνία δεν έχει στρέψει ιδιαίτερα το βλέμμα της σε αυτά που καταλογίζει ο Χ. Τοψίδης του Χ. Μέτιου όπου σε πολλά από αυτά έχει δίκιο.

Γιατί όμως αυτό το δίκιο του δεν περνά στην κοινή γνώμη και προσπερνά όλον τον αντιπολιτευτικό του αγώνα;

Με δεδομένο ότι ο Χ. Μέτιος έχει τους μηχανισμούς του, παρόλες τις γκρίνιες και την ενδοπαραταξιακή του «φαγωμάρα», έχει και την στήριξη του κυβερνόντος κόμματος. Κάποια από τα στελέχη του όπως ο Κ. Κουρτίδης που τώρα τελευταία δέχτηκε ολομέτωπη και αναίτια επίθεση από τον ίδιο τον Χ. Τοψίδη αλλά  και τον περιφερειακό του σύμβουλο Ιρφάν Χατζηγγενέ, είναι από τα στελέχη του Μέτιου, έχουν δοκιμαστεί στην διοίκηση και η δουλειά τους πέρασε στην κοινή γνώμη της Ξάνθης.

Πώς λοιπόν ο Χ. Τοψίδης θα αντιπαλέψει τοπικά στις Π.Ε. και συνολικά στην Περιφέρεια του Χ. Μέτιο;

Έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα από την μέχρι σήμερα αντιπολιτευτική του τακτική ή μήπως του έχει γυρίσει ήδη μπούμερανγκ και πρέπει να αλλάξει, πάντοτε, κατά την ταπεινή μας γνώμη, αντιπολιτευτική τακτική;

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Τοψίδης, ότι οι σκληρές ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου δεν αντιστρέφουν την γνώμη των πολιτών της Περιφέρειας παρά μόνον αυτή αντιστρέφεται με την προσωπική επαφή του ίδιου και των στελεχών του.

Αν μάλιστα αυτή γίνει μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, οι πολίτες της Περιφέρειας έχουν το ένστικτο να καταλάβουν ποιοι από τους πολιτικούς τους πλησιάζουν γιατί έχουν το συμφέρον να ζητήσουν την ψήφο τους και σε αυτό το κομμάτι ο Χ.  Μέτιος ασκεί διοίκηση και τα όργανά του στις τοπικές περιφερειακές κοινωνίες, θέλουν δεν θέλουν, έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του έχουν αυτήν την επαφή με τους πολίτες και την καθημερινότητά τους;

Όταν ο σύμβουλος της παράταξης του στην Ξάνθη ο Ιρφάν Χατζηγγενέ κάνει αναφορά μόνο στα προβλήματα της μειονότητας και πολύ καλά κάνει, πόσο ωφελεί συνολικά την παράταξη;

Αν συμβαίνει το ίδιο και στην Π.Ε. Ροδόπης τότε ποια η τύχη του όταν έχει χαμένους από χέρι δύο νομούς;

Μάλλον πρέπει να βρει άλλον τρόπο ο Τοψίδης για να χτυπήσει τον Μέτιο που σημειωτέων η πολιτική του φθορά, λόγω άσκησης εξουσίας, τον κάνει ίσως ποιο ευάλωτο.

Εκτίμηση μας είναι, ότι είναι καλή η σκληρή κριτική, αλλά αυτή να περνά στον κόσμο. Διαφορετικά είναι δώρο άδωρο.