Συμμετοχή του θεάτρου Ανατολικά του Νέστου στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Π.Ε. Ξάνθης

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου, συμμετέχει στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για το φετινό καλοκαίρι, με την παράσταση του Φ. Χ. Κλάιστ ‘’Σπασμένη στάμνα’’. Το ‘Ανατολικά του Νέστου’ ευχαριστεί από καρδιάς την ΠΕ Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη για την πρωτοβουλία του να προτείνει αυτή τη σειρά παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, σε οικισμούς του νομού μας, αλλά και για την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη του στο εγχείρημα.

Η «Σπασμένη στάμνα» είναι ένα κλασσικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, γραμμένο στις αρχές του 19ου αιώνα, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την έξυπνη πλοκή του και τους επιμελημένα σκιαγραφημένους χαρακτήρες του. Η «Σπασμένη στάμνα», είναι μία αριστοτεχνικά σμιλεμένη λαϊκή κωμωδία, που με όπλο το χιούμορ επιχειρεί να φωτίσει κοινωνικές ανισότητες, αδικίες και προκαταλήψεις που διαχρονικά ταλανίζουν την ανθρωπότητα.

Ο Αδάμ, δικαστής του χωριού, έσπασε τη στάμνα της κυρά-Μάρθας καθώς έφευγε από την κάμαρα της κόρης της Εύας, πηδώντας από το παράθυρο, επειδή ήρθε ο αρραβωνιαστικός της, ο Ρούπρεχτ, μετά από αυτόν. Τώρα αυτός, ως δικαστής, πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση και να καταδικάσει τον ένοχο, και μάλιστα παρουσία του συμβούλου δικαιοσύνης Βάλτερ, ο οποίος έχει έρθει για να επιθεωρήσει τις δικαστικές αρχές.

 

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη
Παίζουν: Γιώργος Αποστολίδης, Αργυρώ Γιαπουτζή, Δημήτρης Δεδεμάδης, Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης, Αναστασία Σαλαμπάση, Βασίλης Ταβουλτσίδης
Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση
Μουσική σύνθεση: Χριστεφανία Λουκίδου

Σκηνογραφία: Αλέξανδρος GoA Τσαντίδης
Styling: Οράλ Καλεντζή
Φωτισμός-ηχοληψία: Σπύρος Ρόιδος

Δημιουργικό αφίσας: Δημήτρης Δεδεμάδης

 

Πρόγραμμα Παραστάσεων

30/6 Διομήδεια, ώρα 21.00
4/7 Τοξότες, ώρα 21.00
7/7 Μυρωδάτο, ώρα 21.00
14/7 Σταυρούπολη, ώρα 21.00
21/7 Μάγγανα, ώρα 21.00

 

Είσοδος ελεύθερη