Λιγοστεύουν οι Ξανθιώτες και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Το πέπλο της υπογεννητικότητας πέφτει πάνω από την Ξάνθη σαν ένα μαύρο σκοτεινό σάβανο και σε πολύ λίγες δεκαετίες, η υπογεννητικότητα θα μετατρέψει την Ξάνθη σε ένα σκιερό σημείο στον χάρτη της Ελλάδος και ο συσχετισμός 40-60 θα ανατραπεί όπως έγινε στην Ροδόπη, όπως έγινε στο Κόσσοβο και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας όπου η Ελληνική Γλώσσα λόγω της έντονης παρουσίας των λαθρομεταναστών έπαψε να ακούγεται.

Όπως και αν το δει κανένας, η αλήθεια φαντάζει πικρή και σκληρή. Ο πληθυσμός της Ξάνθης συρρικνώνεται, μικραίνει και ξεκινώντας από τους τοπικούς άρχοντες και φτάνοντας στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας, κανένας δεν ενδιαφέρεται, κανένας δεν πονάει.

 

Σε αυτή την παράγραφο, δένει το όποιος δεν προστατεύει το σπίτι του, θα πέσει και θα τον πλακώσει και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα, οι εναπομείναντες Ξανθιώτες, να δώσουν το μάθημα στις κάλπες, είτε είναι Εθνικές είτε αυτοδιοικητές, σε αυτούς που επέτρεψαν στους επιτήδειους να «κουρσέψουν» την Ξάνθη και να σπείρουν τον φόβο στα νέα ζευγάρια να μην κάνουν παιδιά.

 

Ήρθε ο καιρός, η Ξάνθη να απαιτήσει δουλειές, καλό μεροκάματο και να γεμίσουν οι δρόμοι χαρούμενες φωνούλες παιδιών.

 

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ Η ΞΑΝΘΗ;

ΦΤΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ;

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ;

ΓΙΑΤΙ «ΣΤΕΡΕΨΑΝ» ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ;

ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ;

Αμείλικτα και αναπάντητα τα ερωτήματα τριβελίζουν τα μυαλά των σκεπτόμενων Ξανθιωτών  αλλά, δυστυχώς είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, αφού οι πολιτικές αποφάσεις είναι πάνω από το Εθνικό Συμφέρων και τον Ελληνισμό.

 

Αναφέραμε πιο πάνω ότι ευθύνες για αυτό το χάλι της υπογεννητικότητας έχουν και η δήμοι και οι παλιές νομαρχίες και κυρίως η Περιφέρεια η οποία δεν πάτησε πόδι, δεν χτύπησε γροθιά στο σε τραπέζια υπουργών δεν έκανε κολεγιά με όλους τους δημάρχους, δεν κατέβασε κόσμο στους δρόμους για να απαιτήσουν από την Αθήνα να διώξει πράγματα και πολιτικές αποφάσεις που μαραίνουν τον τόπο και στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό για να βρουν  ένα καλύτερο αύριο ή να μείνουν εδώ βουτηγμένα στην μιζέρια.

 

Αλήθεια, πότε οι δήμαρχοι της Περιφέρειας, με μπροστάρη τον ίδιο τον Περιφερειάρχη απαίτησαν την μείωση της φορολογίας κόντρα στην μειωμένη φορολογία της Βουλγαρίας;

Γιατί έκλεισαν τα εργοστάσια;

Γιατί φυτοζωούν οι αγροτοκτηνοτροφικοί  συνεταιρισμοί και δεν μπορούν να σπάσουν τα καρτέλ του γάλακτος και τις βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος ή να αγοράσουν φτηνά λιπάσματα;

Γιατί πληρώνουν ακριβό πετρέλαιο και καύσιμα οι ψαράδες;

Που είναι το μεταφορικό ισοδύναμο;

Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά και ακριβά  διόδια στον δρόμο ασφαλείας στην Θράκη;

Γιατί οι δήμοι δεν δημιουργούν ευκαιρίες;

Γιατί η Περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί άμεσα τους νέους αγρότες που περιμένουν χρόνια για να μπουν στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα;

Γιατί τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία επ ωφέλεια των επιχειρήσεων της Θράκης καθυστερούν;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, «ΕΥΝΟΟΥΝ» ΤΗΝ

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.