Πρόεδρος Πομάκων στο enikos.gr: Υπήρχε ουρά 25 χιλιομέτρων από την Τουρκία για να ψηφίσουν στη Ροδόπη

Σοβαρές καταγγελίες για τα όσα κάνει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη κάνει στο enikos.gr  ο Αχμέτ Ιμάμ πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο ίδιος επισημαίνει πως χιλιάδες μουσουλμάνοι ταξίδεψαν από την Τουρκία για να ψηφίσουν: «Αυτά που σας λέω είναι αποδεδειγμένα. Στα σύνορα είχαμε ουρά αυτοκινήτων 25 χιλιομέτρων. Ήρθαν στην Ελλάδα και στην Ροδόπη για να ψηφίσουν στις ελληνικές εθνικές εκλογές. Ήρθαν και ψήφισαν και έφεραν το γνωστό αποτέλεσμα. Αυτό ανέκαθεν γινόταν και θα γίνεται. Όχι μόνο στις εθνικές εκλογές αλλά και στις διοικητικές εκλογές. Όλα τα αποτελέσματα είναι γνωστά και μπορούν να αναλυθούν από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις ελληνικές υπηρεσίες που κάνουν δημοσκοπήσεις.»

«Από την Καστάνη μέχρι τα σύνορα είναι 25 χιλιόμετρα. Ήταν γεμάτα αυτοκίνητα που ήρθαν να ψηφίσουν. Το 60 με 70% ψήφισε στο νομό Ροδόπη. Το 2015 με 2019 είχε ο νομός Ροδόπης δύο βουλευτές. Εμένα μου είχαν κάνει και μήνυση», επισήμανε. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που φέρεται να έχει κάνει το τουρκικό προξενείο στην περιοχή: «Το προξενείο έλαβε όλα τα μέτρα. Ήθελε να βγάλει τέσσερις με πέντε μουσουλμάνους βουλευτές που να είναι του χεριού του και της αρεσκείας του. Να είναι με τη γραμμή της Τουρκίας.  Το προξενείο δουλεύει και κάνει καλά τη δουλειά του. Ήξεραν οι αρχές και προπαντός ρίχνω ευθύνη γιατί δεν δέχτηκαν να συναντήσουν κανέναν από τους κομματικούς συλλόγους.»