Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου;

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ;

Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, αναφέρεται στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου και όπως σημειώνει, είναι ανάγκη η ΝΔ να έχει την αυτοδυναμία προκειμένου να βάλλει «μπροστά» τους μηχανισμούς ανάπτυξης της χώρας, η οποία όπως σημείωσε, την περίοδο της 4ετούς διακυβέρνησης από την ΝΔ, εξωγενής παράγοντες όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, καθήλωσαν την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης.

Σημειώνει δε ότι η κάλπη είναι άδεια και περιμένει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει την δυναμική που της αρμόζει.

Όσο για την 2η έδρα της ΝΔ στην Ξάνθη, ανέφερε ότι αυτό είναι εφικτό αν συσπειρωθούν οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι και δώσουν ένα δυναμικό παρών μπροστά στην κάλπη.

Ο λόγος που η Ξάνθη έχει την δυνατότητα να βγάλει δεύτερο κυβερνητικό βουλευτή, είναι ότι η Ξάνθη, θα έχει καλύτερη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και τα προβλήματα των Ξανθιωτών που περιμένουν λύσεις από την Αθήνα, θα είναι προτιμότερο να συζητούνται και να υποστηρίζονται από δύο κυβερνητικούς βουλευτές παρά από έναν.

Όσο δε για το νοσοκομείο της Ξάνθης, η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Μαίρη Τσιακίρογλου, έκανε αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ που θέτουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας.

Ποιο συγκεκριμένα η Μαίρη Τσιακίρογλου αναφέρει:

Το διακύβευμα των εκλογών είναι ότι αυτή τη στιγμή, έχουμε να διαχειριστούμε μία καινούρια εκλογική αναμέτρηση. Η 21 Μαΐου έχει τελειώσει. Πάμε ξεκάθαρα σε μία καινούρια εκλογική αναμέτρηση  στις 25 Ιουνίου και το διακύβευμα είναι ότι στις 26 Ιουνίου, πρέπει να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση για μία ισχυρή Ελλάδα.

Θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να βγει από αυτήν την εκλογική διαδικασία αυτοδύναμη για να μπει η χώρα σε μία πραγματική αναπτυξιακή πορεία και μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ την τελευταία τετραετία που ήταν στην διακυβέρνηση του τόπου, είχε να διαχειριστεί και εξωγενείς αστάθμητους παράγοντες, όπως ήταν η υγειονομική κρίση, η ενεργειακή κρίση, οι οποίες, θεωρώ, ότι διαχειρίστηκαν με άψογο τρόπο από τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς του και τα υπηρεσιακά στελέχη.

Το διακύβευμα σε τοπικό επίπεδο, θεωρώ ότι πρέπει η ΝΔ, μετά από 20 χρόνια, να καταφέρει να βγάλει 2η έδρα στον νομό Ξάνθης και αυτό γιατί, όταν έχεις μία δυνατή και ισχυρή κυβέρνηση όπως διαφαίνεται ότι θα είναι η ΝΔ, θέλεις μεγαλύτερη εκπροσώπηση.

Είναι διαφορετικό να έχεις 2 κυβερνητικούς βουλευτές σε έναν τριεδρικό νομό, και θα είναι διαφορετικά να έχεις μόνον έναν κυβερνητικό βουλευτή. Μέσα από το πρίσμα ότι είναι μεγαλύτερη η δυναμική με δύο κυβερνητικούς βουλευτές.

Θεωρώ ότι σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο θα πρέπει να υπάρχει μία συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά με βήματα σταθερά.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ;

«Οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ,  δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα θέματα υγείας και ιδιαίτερα το ΕΣΥ, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας υγείας.  Ειπώθηκε και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και σε αυτήν, ότι το έχουμε σαν κορωνίδα των προγραμματικών μας θέσεων και φυσικά θα πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά για να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί το νοσοκομείο της Ξάνθης.

Η Δημόσια υγεία είναι ένα δημόσιο αγαθό και θα πρέπει συλλογικά και  επισταμένα να σκύψουμε το κεφάλι μας πάνω σε αυτό το θέμα και να ενισχύσουμε το νοσοκομείο μας».