Μία «εφ’  όλης» συζήτηση με τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Οδυσσέα Βουρβουκέλη

Φιλοξενούμε στην xanthitimes.gr την συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Βουρβουκέλης επισημαίνοντας το γεγονός ότι είναι ίσως η καλύτερη υποψηφιότητα για τον τόπο στον χώρο της κεντροαριστεράς με δεδομένο ότι είναι ένας πετυχημένος επαγγελματίας, πετυχημένος πολιτικός και συγχρόνως πολύ καλός οικογενειάρχης και μάλιστα πατέρας τριών παιδιών.

Είναι γνώστης των καυτών προβλημάτων της Π.Ε. Ξάνθης και οι προτάσεις του για να πάρει ανάσα ο τόπος, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε την κατάθεση ψυχής.

Άλλωστε είναι απόφαση των πολιτών της Ξάνθης να στηρίξουν νέους όχι απαραίτητα ηλικιακά, άφθαρτους και κυρίως γνώστες της κατάστασης με βάση πλέον την δική τους εμπειρία που πηγάζει μέσα από την δουλειά, την κοινωνία και την οικογένεια.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποια η σχέση σας με την πόλη της Ξάνθης και ποιοι οι δεσμοί σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είμαι γιος του Νίκου και της Φλώρας Βουρβουκέλη από τα Άβδηρα της Ξάνθης. Γεννήθηκα στην Ξάνθη με καταγωγή από τα Άβδηρα. Η οικογένεια Βουρβουκέλη  βέβαια κατάγεται από τη Μικρά Ασία όπου στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην περιοχή μας. Είμαι παντρεμένος με τη σύζυγό μου, Έλλη, και έχουμε την τύχη να αναθρέφουμε τα τρία παιδιά μας, την Αναστασία, τον Νίκο και τη Νεφέλη.

Η αγάπη μου για την αμπελουργία και την οινοποιία με οδήγησε να σπουδάσω στο Τμήμα Γεωπονικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και να συνεχίσω περαιτέρω τις σπουδές  μου στο Marketing – Οικονομικά Οίνου στο Heilbronn της Γερμανίας.

Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, επέστρεψα στην οικογενειακή μας επιχείρηση, το “Κτήμα Βουρβουκέλη”, ως υπεύθυνος καλλιέργειας αμπέλου και παραγωγής υψηλής ποιότητας οίνων προστατευόμενης προέλευσης. Παράλληλα, είμαι υπεύθυνος πωλήσεων για την εσωτερική και εξωτερική αγορά και αναλαμβάνω τη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόσο σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας σας και η στήριξη της;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η οικογένεια μου αποτελούσε  πάντα την σημαντικότερη πηγή στήριξης σε όλα τα στάδια της ζωής μου, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης μου να συμμετέχω σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές βαδίζοντας στο  πολιτικό δρόμο του πατερά μου. Η στήριξη και η ενθάρρυνση της οικογένειας μου συνεχίζουν και  τροφοδοτούν το πάθος  μου, να συνεχίσω να οραματίζομαι την αλλαγή και διάθεση για προσφορά για το τόπο μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποια η σχέση του Οδυσσέα Βουρβουκέλη και της οικογένειας με την οικογενειακή επιχείρηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η επιχείρησή μας ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση πριν από πολλά χρόνια. Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της επιχείρησης προέκυψε από την αγάπη και το μεράκι του πατέρα μας για το κρασί, αγάπη που μετουσιώθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την οικογένεια μας. Καθώς η επιχείρησή  αναπτυσσόταν και η ζήτηση αυξανόταν, η οικογένειά μας επένδυσε σε περισσότερο εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνολογία για τη βελτίωση της ποιότητας των κρασιών  που προσφέρουμε στον κόσμο. Η επιχείρηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειας μου. Από μικρή ηλικία, οι γονείς μου, μας έμαθαν τη σημασία της οινοποίησης και της αμπελουργίας, και πώς να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτήν.

 

Η επιχείρησή  συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται συνεχώς χάρη στην εμπιστοσύνη και προτίμηση του κόσμου στο προϊόν μας. Η επιχείρηση επεκτείνει συνεχώς την παραγωγική της δραστηριότητα, ενσωματώνοντας νέα προϊόντα και τεχνογνωσία.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για ποιο λόγο επέλεξες να είσαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η απόφαση μου να είμαι  υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ είναι μια προσωπική μου επιλογή, η οποία βασίζεται στις πεποιθήσεις, τις αξίες και τα ιδανικά που με χαρακτηρίζουν. Η πολιτική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ, η ιστορία του κόμματος  καθώς και οι θέσεις της παράταξης  στα σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής μας.

Επίσης η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως αρχηγός της παράταξης, οι απόψεις του, το όραμα του για την χωρά, οι τοποθετήσεις του και σαφώς η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου να μου κάνει την τιμή να εκπροσωπήσω τον τόπο μου στις εκλογές. Συνέβαλλαν στην απόφαση μου, προκειμένου να μπορέσω να δώσω φωνή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη ως τον επόμενο βουλευτή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι Λόγοι για τους οποίους καλώ τους συμπολίτες μας, να με στηρίξουν αποτυπώνονται σε ένα 10λογο και συγκεκριμένα:

  1. Ανανέωση: Πιστεύω στην ανανέωση του πολιτικού τοπίου με νέες ιδέες και προτάσεις στην πολιτική σκηνή, αποφεύγοντας την παραδοσιακή πολιτική προσέγγιση. Με ενέργεια και δυναμισμό, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των νέων στα κοινά και προσφέροντας μια ευκαιρία για αλλαγές που θεωρούνται απαραίτητες.
  2. Αλλαγή: Η ψήφος στο πρόσωπο μου μπορεί να αποτελέσει ένα μήνυμα για αλλαγή και ανανέωση, αντιπροσωπεύοντας φρέσκες ιδέες προκειμένου να εκπροσωπήσω αυτή την ανανέωση και την αλλαγή που αρκετοί ψηφοφόροι επιθυμούν. Έχοντας βαθιά αγάπη και δέσμευση προς την τοπική κοινότητα είναι πρόθυμος να εργαστώ για την βελτίωση της πολιτικής πραγματικότητας.
  3. Αντιπροσώπευση και κοινωνική δικαιοσύνη: Ως νέος βουλευτής επιθυμώ με ξεκάθαρες θέσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη να μπορέσω να δώσω μία νέα ευκαιρία για να προωθηθούν θέματα που αφορούν τις κοινωνικές ανισότητες. Να εκπροσωπήσω ομάδες ή τομείς που έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση στο παρελθόν η αδικήθηκαν από το παρών πολιτικό σύστημα, σε ένα ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας, όπως νέους, γυναίκες, μειονότητες ή άλλες ομάδες που νιώθουν ανεπαρκώς εκπροσωπημένες στην πολιτική σκηνή.
  4. Νέες ιδέες: Στόχος μου να υποστηρίξω την υλοποίηση φρέσκων ιδεών και προτάσεων για τη βελτίωση της κοινωνίας και της πολιτικής του τόπου, προτείνοντας καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις για τη βελτίωση της κοινωνίας και της πολιτικής δράσης.
  5. Νέα προοπτική: Μπορώ να προσφέρω μια νέα προοπτική αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής πολιτικής σκηνής, ανεβάζοντας τον πήχη και προτείνοντας καινοτόμες λύσεις για τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
  6. Αγωνία για τα θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες: Ως νέος βουλευτής επιθυμώ να επικεντρωθώ στα θέματα που πραγματικά απασχολούν τους πολίτες, εκπροσωπώντας τις απόψεις και τις ανάγκες του εκλογικού σώματος. Να αποτελέσω τη φωνή για τους πολίτες εκπροσωπώντας τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, προτείνοντας λύσεις για προβλήματα που είναι σημαντικά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στη Βουλή.
  7. Ενθάρρυνση της ανταγωνιστικότητας: Η εκλογή μου μπορεί να ενθαρρύνει την ανταγωνιστικότητα με γνώμονα τις εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία σε θέματα ανταγωνιστικότητας, οικονομίας, επιχειρηματικότητας και απασχόλησης, προωθώντας πολιτικές που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας υποστηρίζοντας την καινοτομία, την τεχνολογία και την ψηφιακή μετάβαση. Έχοντας προσανατολισμό προς το μέλλον, δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, περιβαλλοντικές πολιτικές για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και βιώσιμη ανάπτυξη να βρίσκονται πάντοτε σε προτεραιότητα.
  8. Νέοι τρόποι προσέγγισης: Ως νέος βουλευτής και με την εμπειρία ως Περιφερειακός Σύμβουλος έχω διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης στα πολιτικά ζητήματα και την δυνατότητα να προσφέρω φρέσκες προοπτικές στον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική σκηνή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
  9. Εμπειρία και επαγγελματισμός: Αν και νέος, διαθέτω την εμπειρία και τον επαγγελματισμό να προσφέρω έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πολιτικών θεμάτων, ενεργοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες στα θέματα που τους απασχολούν.

 

  1. Εκπροσώπηση των νέων: Ως νέος βουλευτής μπορώ να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα των νέων γενεών και να προωθήσω θέματα που τους αφορούν όπως η εκπαίδευση, η εργασία και η κοινωνική ενσωμάτωση, δίνοντας προτεραιότητα στη ενεργή συμμετοχή τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποια είναι τα κοινωνικά ζητήματα στα οποία σκοπεύετε να εστιάσετε περισσότερο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και να εστιάσουμε σε αυτά ως κοινωνικό σύνολο.

Για παράδειγμα η Εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης και να καταστήσουμε την εκπαίδευση προσιτή για όλους τους πολίτες.

Επίσης αναφορικά με την υγεία  πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε υγιεινή και ασφαλείς συνθήκες κυρίως στην Πρωτοβάθμια Υγειά. Σαφώς δεν μπορούμε να αποκρύψουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας είναι η ανεργία. Πρέπει να εργαστούμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της κατάρτισης των ανθρώπων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και στο διεθνή ανταγωνισμό. Παράλληλα η κοινωνική ανισότητα είναι ένα ζήτημα που απαιτεί την προσοχή μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, την εκπαίδευση και την κοινωνική προστασία.

Τελειώνοντας  θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη δημογραφία της περιοχής μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε αυτόν τον τομέα.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τους νέους να μείνουν στην περιοχή μας, προσφέροντας τους ευκαιρίες για εργασία, απασχόληση και κοινωνική δραστηριότητα.

Τέλος, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία είναι η ύπαρξη αδέσποτων ζώων στους δρόμους μας. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, αλλά και την ευημερία και την προστασία των ζώων. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο ρόλος μας ως κοινωνίας είναι να προστατεύουμε όλα τα ζώα και να τους παρέχουμε τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονται. Γι’ αυτόν τον λόγο, σε αυτό το ζήτημα,  θα έπρεπε ήδη να έχουμε αναζητήσει  λύσεις που θα βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στους δρόμους μας. Θα ήταν τιμή για εμένα να εργαστώ για να ενισχύσω τα προγράμματα στείρωσης και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων, καθώς και για να διασφαλίσω την ασφαλή και ανθρωπιστική μεταχείρισή τους, την ενίσχυση των προγραμμάτων υιοθεσίας και της στήριξης των κατοίκων που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας.