Το επιτελείο του Χ. Μέτιου πρέπει να ανησυχεί

ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Χ. ΜΕΤΙΟΥ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Good Affairs, το 52% των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δείχνει να μην είναι ικανοποιημένο με την παρουσία του Χ. Μέτιου στο τιμόνι της Περιφέρειας και σίγουρα είναι μία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που το εκλογικό επιτελείο του Περιφερειάρχη πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη, με δεδομένου ότι μετά τις Εθνικές εκλογές ακολουθούν οι αυτοδιοικητικές και εκεί ο Χ. Μέτιος θα πρέπει να αποδείξει αν μπορεί να είναι ξανά στο τιμόνι.

Με βάση τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης αναφέρετε ως νούμερο ένα πρόβλημα η ανεργία και ακολουθούν   το πολύ κακό οδικό δίκτυο και φυσικά η ακρίβεια.

ΑΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν γνωρίζουμε τι δυνατότητες πολιτικής θα μπορούσε να αναπτύξει ο Χ. Μέτιος  όμως, στο θέμα της ανεργίας θα μπορούσε με τις γνωριμίες του και τις διασυνδέσεις στην κεντρική κυβέρνηση να πιέσει να  έρθουν επενδύσεις στην ακριτική Θράκη, προκειμένου να μειωθεί το φάσμα της ανεργίας. Θα μπορούσε να πιέσει τον Πρωθυπουργό, αφου όπως λένε τα παπαγαλάκια του, μιλάει απευθείας μαζί του και καθορίζει τα πολιτικά πρόσωπα που θα δραστηριοποιούνται η θα δραστηριοποιηθούν στις Εθνικές Εκλογές, πράγμα που κατά την ταπεινή μας άποψη, θα μπορούσε να πιέση για την μείωση των φορολογικών συντελεστών ούτως ώστε να φτάσουν αυτούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας καθιστώντας τις επενδύσεις στην Περιφέρεια πιο ελκυστικές. Δεν το έκανε.

Εννοείτε ότι έπρεπε να χτυπήσει την γροθιά σε γραφεία υπουργών για να έρθουν οι επενδύσεις εδώ, κάτι που όπως βλέπουμε στις δημοσιευμένες φωτογραφίες στα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας που τον εμφανίζουν να «συσκέπτεται» με τους υπουργούς, να μην διακρίνεται η απαίτηση του προκειμένου να διασφαλίσει τις ανάλογες επενδύσεις από το τεμπέλικο Αθηναϊκό Κράτος.

Θα μπορούσε ίσως σε συνεργασία με τις όμορες περιφέρειες της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, να προβάλλει πιο οργανωμένα το τουριστικό πακέτο που διαθέτει η Περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσει την εργασία στον τουριστικό κλάδο.

Τέλος αναφορικά με το θέμα της ανεργίας κατά την ταπεινή μας άποψη, θα μπορούσε να κατευθύνει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ προκειμένου να ανοίξουν δουλειές όπως π.χ. νέοι αγρότες – δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η περιφέρεια είναι κατ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή.

Όταν όμως η υπηρεσίες της Περιφέρειας κάνουν 2 και 3 χρόνια για να δώσουν τις πολυπόθητες επιδοτήσεις σε νέους ανθρώπους που ξεκινούν τον επαγγελματικό τους βίο στην αγροτοκτηνοτροφία και η Περιφέρεια ως διαχειριστής του ΕΣΠΑ, πετάει «αετό», ποιος νέος μπορεί να μείνει;

Κανένας και άρα το φάσμα της μετανάστευσης είναι ορατό και αναγκάζει εκατοντάδες νέους συμπολίτες μας να ακολουθούν το δρόμο της ξενιτιάς αφήνοντας χώρο στους λαθρομετανάστες της Θράκης οι οποίοι έκαναν διάδρομο ελεύθερης και ανεξέλεγκτης «προσγείωσης» που κυκλοφορούν «σάλμα» – ανεξέλεγκτα –  στην Θράκη και παίρνουν με την κακουργηματική τους συμπεριφορά αθώες ψυχές ανυποψίαστων πολιτών στους δρόμους της Θράκης.

Για αυτό το κομμάτι της ιστορίας κακά τα ψέματα, δεν είδαμε καμία πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη. Άρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αν ήθελε ο Περιφερειάρχης, θα μπορούσε να βρει τρόπο και εννοείται με πολύ δουλειά, να μειώσει την ανεργία. Είπαμε θέλει δουλειά από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες και κυρίως λιγότερες φωτογραφίες συσκέψεων και περισσότερη δουλειά.

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Όπως δείχνει η σφυγμομέτρηση, ο κόσμος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνει δυσαρεστημένος από το κακό οδικό δίκτυο στην επικράτεια της Περιφέρειας όπου με μάρτυρα τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας, τραυματίζονται ακόμη και θανάσιμα, οι πολίτες που τους χρησιμοποιούν.

Άλλωστε οι δύο πεσμένες γέφυρες στην Καβάλα και τον Ίασμο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και πλανώνται σαν εφιάλτης πάνω από τους πολίτες που χρυσοπλήρωσαν τα συγκεκριμένα έργα και είναι απορίας άξιο γιατί ο Χ. Μέτιος, «μοίρασε» – τουλάχιστον στα Δελτία Τύπου – εκατομμύρια εκατομμυρίων για να φτειάξει πόρτες, παράθυρα και πατώματα στα νοσοκομεία της επικράτειας τα οποία και είναι εκτός αποστολής, λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν έκανε δρόμους.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Τώρα όσο για την ακρίβεια που κάποιοι από τον στενό του κύκλο αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να κάνει ο περιφερειάρχης και ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα, θα μπορούσε με την ενίσχυση των υπηρεσιών του να πατάξει την αισχροκέρδεια στην επικράτεια της Περιφέρειας. Θα μπορούσε να στηρίξει την ντόπια παραγωγή επιδοτώντας προστατευμένους χώρους διάθεσης … Θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και το ερώτημα είναι αν ήθελε.

Τελικά ο Χ. Μέτιος ήθελε να δουλέψει προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας;

Για να λέει το 52% των πολιτών της Α.Μ.Θ ότι δεν τον κρίνει ιδιαίτερα επιθυμητό μάλλον ο λαός ξέρει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ