Ήρθε, είδε και απήλθε…από την Αλεξανδρούπολη ο περιφερειάρχης

 

Στην Αλεξανδρούπολη έκανε στάση αυτή τη φορά ο περιοδεύων θίασος που παριστάνει τη διοίκηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με αρχηγό τον Χρήστο Μέτιο.

Μετά από μία σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων, εξεδόθη ένα δελτίο τύπου με “λίστες” έργων και μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

Πρόκειται λοιπόν για “παλιά” έργα που ο κος Μέτιος απλώς αναγράφει για να γεμίζει το χαρτί, για έργα που δήθεν προγραμματίζει αλλά τα θυμάται μόνο όταν είναι προεκλογική περίοδος και για “έργα” που αποτελούν απλώς επιθυμίες καθώς για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης θα πρέπει να συντρέξουν μια σειρά προϋποθέσεων τις οποίες τεχνηέντως δεν αναφέρει πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση, με δυο λόγια η ανακοίνωσή του είναι “μαύρα γράμματα σε άσπρο χαρτί” και ένα άλμπουμ αναμνηστικών φωτογραφιών για το μέλλον.

Φυσικά, δεν ακυρώνουμε κανένα από τα έργα που έχουν διεκδικήσει και κερδίσει οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και η τοπική Μητρόπολη, όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την προχειροδουλειά της Περιφέρειας και το γεγονός ότι συνήθως σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις, τις οποίες απλώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καιροσκοπικά.

Επιπλέον δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε την παντελή έλλειψη αναφοράς στα αντιπλημμυρικά έργα και στα έργα αποκατάστασης που είναι αναγκαία για την περιοχή της Τραϊανούπολης, αλλά δυστυχώς δεν μας προξενεί καμία εντύπωση καθώς ο Χρήστος Μέτιος είναι γνωστός για την παντελή ανικανότητά του να παρακολουθεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Δεν καταλαβαίνουμε συνεπώς για ποιο λόγο δηλώνει “ικανοποίηση” ο περιφερειάρχης εκτός και αν τον ικανοποίησε το αποτέλεσμα των φωτογραφιών.

Και όλα αυτά θα ήταν αστεία, αν η κατάσταση στην οποία έχει φέρει την Περιφέρεια μας δεν ήταν τόσο τραγική λόγω της ανικανότητάς του να διοικήσει, να σχεδιάσει και φυσικά να υλοποιήσει έργα που απαντούν στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά ούτε και να οραματιστεί το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας.

Γι’ αυτό και στις 8 Οκτωβρίου θα πάρει την απάντηση που τού αξίζει.