ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

Καταγράφουμε μία σιγή ιχθύος από το τοπικό πολιτικό σύστημα. Όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση του Σ. Κοντού προκειμένου να αρχίσουν και αυτοί με την σειρά τους να εμφανίζουν τα στελέχη τους και να ξεδιπλώνουν τον πολιτικό τους λόγο.

Από την άλλη, καταγράφουμε και ένα μούδιασμα από στελέχη των παρόντων παρατάξεων γιατί απλούστατα δεν γνωρίζουν αν ο διπλανός τους θα δώσει μαζί τους την μάχη των εκλογών ή θα συμμετάσχει σε ένα σχήμα που θα ανακοινώσει όπως ακούμε ωσονούπω ο Σ. Κοντός.

Πρέπει να τονίσουμε ότι μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθούμε τα τοπικά πράγματα και ενώ, ανεξάρτητα από τους σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς και Εθνικές Εκλογές, το τοπικό πολιτικό σύστημα ξεκινούσε την προεκλογική εκστρατεία αδιαφορώντας για όλους και όλα λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα «θέλω» του εαυτού τους.

Τώρα ναι μεν γίνονται κουβέντες όπως μαθαίνουμε στα «μουλωχτά» αλλά κανένας δεν γνωρίζει το οριστικό ναι ή όχι συμμετοχής του υποψηφίου με την συγκεκριμένη παράταξη που έγιναν οι κουβέντες. Οριστικές συμφωνίες δεν κλείνονται και δεν δίνονται τα χέρια και φυσικά όλοι περιμένουν τι θα κάνει ο Σ. Κοντός.

Όπως και να το θέσουμε, είτε κάποιοι το παραδέχονται είτε όχι, μία «αναμπουμπούλα» που λένε στο χωριό μου, ο Σ. Κοντός την έφερε στα τοπικά πράγματα και όχι άδικα, αφού ακούγεται ότι είναι πολλά τα πρωτοκλασάτα στελέχη παρατάξεων που θα ακολουθήσουν την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές.

Περιμένουμε και εμείς όπως όλος ο κόσμος την τελική απόφαση του Σ. Κοντού.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι Ξανθιώτες που δοκίμασαν όλα τα πολιτικά «φρούτα» την τελευταία εικοσαετία δεν είναι ευχαριστημένοι.

Έχουν χορτάσει από λόγια, έχουν χορτάσει θέατρα, έχουν χορτάσει να βλέπουν ανέντιμες πολιτικές συμπεριφορές και ζητούν την ευκαιρία να πιστέψουν κάπου.

Αυτό που καταγράφουμε, είναι ότι οι Ξανθιώτες περιμένουν ένα “κλικ”  και μία σοβαρή παρουσία. Τίποτε άλλο. Θέλουν τον νέο δήμαρχο σοβαρό, ειλικρινή, μπεσαλή και να έχει την δύναμη να πει αυτό δεν το κάνω.

Γιατί δυστυχώς στην Ξάνθη, υπάρχουν πολιτικοί, που λένε ότι μπορούν να τα κάνουν ΟΛΑ.