Ιδιωτικοποίηση νερού: Τα “μάζεψαν” ή μας περιμένουν στην γωνία;

Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, η ιστορία που άνοιξε με την ιδιωτικοποίηση του νερού, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε για νάχαμε να λέγαμε, ούτε για να διασφαλιστεί φθηνό και καλό νερό στους πολίτες.

Αν η πολιτεία ήθελε να δώσει φθηνό και ποιοτικό νερό στους πολίτες, έπρεπε πρώτα από όλα να πιάσει από το αυτί τους προέδρους που κάνουν χίλια μύρια πράγματα με τα χρήματα των δημοτών, αλλά δεν διασφαλίζουν την ποιότητα και την χαμηλή τιμή του νερού.

Οι σπατάλες που γίνονται στις ΔΕΥΑ όλης της Ελλάδος είναι τεράστιες όπου με αυτό το κόστος που δαπανάτε στον «αέρα» θα μπορούσαν να επιτευχθούν οι ποιο πάνω προϋποθέσεις για καλό και φθηνό νερό.

Τώρα αν μιλήσουμε με όρους συνωμοσιολογίας, η τακτική των «κορακιών» ανά τον κόσμο είναι ίδια και έχοντας κατά νου τις εικόνες που καταγράφονται στην Λατινική Αμερική, κάτι ανάλογο προφανώς πρόκειται να γίνει και στην Μπανανία της Ευρώπης που δεν είναι άλλη από την Ελλάδα, με ότι άσχημο αυτό σημαίνει με τους πολίτες της.

Είπαμε πιο πάνω ότι η τακτική των «κορακιών» της δημόσιας περιουσίας είναι ίδια σε όλα τα δημόσια αγαθά, ξεκινώντας κάποιος από τον εγκληματικό ΟΣΕ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και πάει λέγοντας.

Το πολιτικό σύστημα άφησε ανεγκέφαλα πολιτικά όντα στους δήμους της επικράτειας για να διαχειριστούν το νερό, η πλειονότητα το έκανε μπάχαλο και έρχεται τώρα με την βοήθεια των «κορακιών», να σώσει την παρτίδα, δίνοντας τάχαμου φθηνό και ποιοτικό νερό με «χρηστή» διαχείριση

Αυτό το έργο οι Έλληνες πολίτες το έχουν ξαναδεί και καλά θα κάνουν στις εκλογές που έρχονται να ψηφίσουν νοικοκυραίους γιατί δεν θέλουν πολύ οι υπάλληλοι των «κορακιών» – κυβερνήσεις – να πουλήσουν το νερό που θα πούμε νεράκι