Διαβάζουμε ότι ο Περιφερειάρχης θα δώσει 2,4 εκ. ευρώ για να  αξιοποιηθούν οι εγκαταλελειμμένες αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μπράβο του. Όμως στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη δεν αναφέρετε για ποιο λόγο και πώς τα 2,4 εκ. ευρώ που θα δοθούν ανταποδοτικά στους φορολογούμενους με την αξιοποίηση των αποθηκών; Καλώς να τις αξιοποιήσουμε αλλά μετά; Ως τι θα χρησιμοποιηθούν; Για τις ανάγκες του ΟΣΕ; Του λιμανιού; Θα γίνουν χώροι ανάδειξις πολιτισμού;

Το παραμύθι γνωστό. Το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκη, το παλιό δημαρχείο της Ξάνθης, το παλιό σπίτι του Μουζαφέρ Μπέη που μετά το χρήμα για αποκατάσταση ρημάζουν αναξιοποίητα.

Είναι καλό να μας πει ο Περιφερειάρχης τι ακριβώς θα γίνει μετά με τις αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Α.Π.

Έργο ανάδειξης και αξιοποίησης των παλαιών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της ανάδειξης και αξιοποίησης των παλαιών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 2.618.485 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στο έργο έχουν συμπεριληφθεί οι τρεις πρώτες αποθήκες του λιμένα. Συγκεκριμένα, στην αποθήκη 1 θα γίνουν εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων σε ένα συνολικό εμβαδό 309 τετραγωνικών μέτρων.

Στη θέση της αποθήκης 2, η οποία έχει καταρρεύσει και δεν υπάρχει πια, θα κατασκευαστεί ένα καινούριο διώροφο κτίριο το οποίο θα έχει την ίδια μορφή με το παλαιό και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ, συνολικού εμβαδού 558 τετραγωνικών μέτρων.

Τέλος, στα όρια της αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει, θα κτιστεί ένα νέο διώροφο κτίριο, εμβαδού 507 τετραγωνικών μέτρων, με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται. Το νέο κτίριο θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο.