Κ. Κουρτίδης: Οι ΘΛΕ άφησαν το αποτύπωμά τους. Στο χέρι μας είναι να το παγιώσουμε και να το ενισχύσουμε

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης, μετά και την λήξη των ΘΛΕ, προχώρησε σε μία πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος.

Σε κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό αποτύπωμα αναφέρθηκε μιλώντας στην ΗΧΩ ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Κουρτίδης, ο οποίος, μέσα από αυτό το αποτύπωμα, έθεσε τροφή για σκέψη και υλοποίηση πραγμάτων και εκδηλώσεων που θα ενδυνάμωναν το συγκεκριμένο αποτύπωμα που άφησαν οι ΘΛΕ.

Ποιο συγκεκριμένα ο Κ. Κουρτίδης απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα ανέφερε:

Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι, άφησαν ένα μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα σε σχέση με την Λαϊκή Παράδοση και έχουμε πάρα πολλών ειδών, Πόντιοι, Μικρασιάτες και άλλοι πολλοί,  να μην τους αναφέρουμε και αδικήσουμε κάποιον.

Δεύτερο, άφησαν το αποτύπωμα του καρναβαλιού. Του αστικού καρναβαλιού  με την μουσική με τις εκδηλώσεις με τα μπαλνταφάν που υπήρχε και είχε χαθεί.

Τρίτον. Αύξησε τον τουρισμό με την ανάδειξη της Ξάνθης σαν κέντρο πολιτισμού, την οποία και θέλουμε να αναδείξουμε με το Χατζηδάκειο με διάφορες άλλες μορφές και ήταν πολύ σημαντικό

Άφησε επίσης το γεγονός, ότι η Ξάνθη έγινε προσιτή, έγινε αγαπητή και όχι μόνο η Ξάνθη, αλλά και η περιφέρεια όπως η Σταυρούπολη, ο Πολύσιτος που επανέρχονται. Οι επισκέπτες μπορεί να μην έρχονται στα καρναβάλια, αλλά θα έρχονται σε άλλους χρόνους και αυτό είναι το ζητούμενο.