Να πούμε του στραβού το δίκιο. Τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο Μέτιος;

Αν η μετατροπή του Νοσοκομείου της Ξάνθης ή άλλων περιφερειακών Νοσοκομείων είναι κεντρική απόφαση, να μετατραπούν δηλαδή, κάποια νοσοκομεία της Περιφέρειας  σε ΚΥ αστικού τύπου και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία, τότε ότι και να κάνει ο Περιφερειάρχης δεν μετράει.

Παρακολουθούμε εδώ και χρόνια ακόμη και με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα κόπτεται για το Νοσοκομείο της Ξάνθης και ενώ διέθετε τρείς βουλευτές στο νομό Ξάνθης, το άφησε στο έλεος του Θεού.

Όλοι αντιλαμβάνονται  ότι γίνετε μία σταδιακή, πλην σταθερή μείωση του ιατρικού προσωπικού και την κάλυψη της δευτερογενούς υγείας στο νοσοκομείο της Ξάνθης και άρα δεν είναι θέμα τοπικών αρχών.

Βλέπουμε όλοι ότι οι αποφάσεις παρακολουθούνται και λαμβάνονται στην Αθήνα για τα θέματα της υγείας και άρα οι τοπικές κοινωνίες περισσεύουν και μοιραία ο Χ. Μέτιος, που είναι βέβαιο ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι κάποια πράγματα, περιορίζεται στον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Η δουλειά, στην προκειμένη περίπτωση του Περιφερειάρχη, είναι να καλύψει τις δαπάνες για την υλικοτεχνική υποδομή και σε αυτό δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανένας αφού εκτελεί στο ακέραιο αυτήν του την αποστολή.

Στηρίζει τα νοσοκομεία της Περιφέρειας με υλικά και συντήρηση και τα ποσά που δαπανά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα άρα αυτό πρέπει να κάνει και αυτό κάνει.

Είναι βέβαιο ότι έχει μεταφέρει στους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο νομός Ξάνθης.

Και έξυπνος είναι και πολιτική συνείδηση έχει και σίγουρα το όποιο πολιτικό κόστος επωμισθεί, θα μετακυλήσει στην Κεντρική Εξουσία. Στην ουσία δέν έχει πολιτικό κόστος γιατί οι αποφάσεις πρόσληψης προσωπικού στα Νοσοκομεία δεν είναι δικές του.

Όσες συζητήσεις και αν γίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσες αποφάσεις, ψηφίσματα και επιτροπές γίνουν, θα βρούνε μπροστά τους τις κεντρικές αποφάσεις οπότε να είχαμε να λέγαμε.

Κακά τα ψέματα το θέμα της υγείας των Ξανθιωτών και όλων των πολιτών της Περιφέρειας «πουλάει» και αυτό κάνουν δημοσιογράφοι και αντιπολίτευση.

Είναι «πιασάρικο» το όλο θέμα και παίζει πρώτο βιολί σε όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αλήθεια τι πιστεύει ο μέσος πολίτης, ότι η αντιπολίτευση, δεν ξέρει ποια είναι τα όρια του Περιφερειάρχη; Δεν ξέρει ότι αν η κυβέρνηση του το ξέκοψε και του είπε τέλος, όσο και να πιέσεις γιατρούς δεν θα πάρεις, δεν θα πάρεις;

Σαφώς και όλα αυτά τα γνωρίζει η αντιπολίτευση της Περιφέρειας  αλλά είπαμε, η υγεία είναι ένα θέμα που πουλάει.

Τώρα όσο για τους φουκαράδες Ξανθιώτες που προσπαθούν να βρουν την υγειά τους στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και τους λείπει ο «μπερντές», για να πάνε σε ιδιωτικές κλινικές, θα μείνουν στην προσπάθεια για να’ βρουν την υγειά τους.

Το θέμα δεν είναι ηθικό ή μη. Το θέμα είναι … «Πολλά τα λεφτά Άρη»… Όπως λέει και η αξέχαστη Ελληνική ταινία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ