Γιάννης Μπούτος, οι εκλογές, το πολιτικό του ήθος   και ανάστημα

Την  περίπτωση του Γιάννη Μπούτου, προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου, αξίζει κανείς να την προσέξει ιδιαίτερα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει ντόπιους πολιτικούς να «βολεύονται» σε θέσεις ευθύνης, περνάει η τετραετία και εκμεταλλευόμενοι την προβολή τους, κατεβαίνουν  εκ νέου υποψήφιοι και με δεδομένη την προβολή τους συνήθως  ξανά εκλέγονται και ή λουφάζουν πάλι στο πολιτικό τους «μετερίζι», απολαμβάνοντας τα καλά της εξουσίας αν εκλεγεί και αν δεν εκλεγεί με την διοικούσα παράταξη, τότε αλλάζει παράταξη κατά προτίμηση στην διοικούσα και ξαναμένει πάλι στο κατώφλι της εξουσίας απολαμβάνοντας τα καλά και «άγια».

Σε αντίθεση με όλα αυτά, ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος πρωτοκλασάτο στέλεχος του Μ. Τσέπελη, δήλωσε πριν ακόμη η παράταξη του μπει στην προεκλογική διαδικασία ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Μ. Τσέπελη αλλά θα μπει στο πολιτικό πεδίο της ΑΜΘ διεκδικώντας σταυρό από ολόκληρο τον νομό Ξάνθης.

Με λίγα λόγια ο Γιάννης Μπούτος, αφήνει το «σίγουρο», δηλαδή την επανεκλογή του και την παραμονή του σε θέση εξουσίας για να μπει σε ένα άλλο εκλογικό πεδίο με τον κίνδυνο να μην εκλεγεί.

Αυτό είναι το λεπτό σημείο την όλης υπόθεσης. Είναι κάτι που οι Ξανθιώτες πολιτικοί δεν μας έχουν συνηθίσει και είναι πρωτόγνωρο για τον μέσο ψηφοφόρο.

Με λίγα λόγια, εμείς οι Ξανθιώτες που μάθαμε να ψηφίζουμε γιατί οι υποψήφιοι είναι «καλά» παιδιά, δεν μπορούμε ίσως να αντιληφθούμε το μεγαλείο αυτής της πολιτικής απόφασης του Γ. Μπούτου.

Αυτό, με τα σημερινά δεδομένα του πολιτικού σκηνικού, θέλει αν μη τι άλλο πολιτικό ανάστημα ή «κάκαλα» όπως λεν οι πόντιοι.

Εύγε Γιάννη για αυτή σου την απόφαση η οποία διδάσκει ήθος και πολιτικό θάρρος.

Α.Π.