ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

e-mail: somidio@gmail.com, fb: Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Τηλ: 6978187123, 6937414409

 

Καμιά αναμονή! Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά!

Για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00’, Κεντρική Πλατεία

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη δίνει πνοή για νέους αγώνες.  Ακόμη πιο αποφασιστικά μέσα από τους αγώνες, μέσα από τα σωματεία, δείχνουμε πως οι εργαζόμενοι δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια και την παγωνιά, πως δε θα προσαρμοστούμε για τα κέρδη των λίγων! Θα επιβιώσουμε και θα στείλουμε τον λογαριασμό της ακρίβειας στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτή είναι η λαϊκή απάντηση στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του «καλαθιού». Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Την ίδια στιγμή που μας ανακοινώνουν δύσκολους χειμώνες, η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή το νέο προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξήσεις φόρων πάνω από 50 δις ευρώ για τον λαό-14 δις δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μειώνονται τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση. Ο νέος προϋπολογισμός ουσιαστικά φέρνει μεγαλύτερο χαντάκωμα των δικαιωμάτων μας, της ποιότητας ζωής μας. Προβλέπεται μείωση κατά 410 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τα οικογενειακά επιδόματα περικόπτονται, όπως και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ), αλλά και τα επιδόματα στα ΑμεΑ.

Κανένας συμβιβασμός! Ο νέος προϋπολογισμός θα φέρει νέα μέτρα για να πληρώσουμε εμείς την κερδοφορία των λίγων! Παράλληλα αντί να φέρουν μέτρα ανακούφισης για το λαό, εκδίδουν διαταγές αποπληρωμής δανείων, τρομοκρατούν εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους με εξώσεις και πλειστηριασμούς. Οι εικόνες με τις σπασμένες πόρτες, μπορούν να αντιστραφούν μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα. Να μην μείνει κανένας μόνος του. Τα διάφορα κοράκια των τραπεζών, βάλανε στο στόχαστρο τα σπίτια μας για να δίνουν δανεικά και αγύριστα δάνεια σε βιομήχανους και εφοπλιστές. Στο στόχαστρο μπήκανε και τα σπίτια των παλιννοστούντων, με το κράτος να μπαίνει εγγυητή σε δάνεια τα οποία τοκίστηκαν, κάνοντας την αποπληρωμή αδύνατη. Εμείς λέμε: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ξέρουμε, πως μέσα από τη δουλειά μας τις Κυριακές, τις «μαύρες Παρασκευές» και τις «λευκές νύχτες», κερδίζουν τα μεγάλα καταστήματα, όμως το εισόδημά μας λιγοστεύει μέσα από την ακρίβεια και τους παγιωμένους μισθούς. Διεκδικούμε άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει το 5νθήμερο, με κατώτατο μισθό 825€ και απολαβές πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό που ζούμε με μειωμένο εισόδημα λόγω της ακρίβειας, ξέρουμε πως μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, με τα απλήρωτα μεροκάματα, τα δώρα που δεν καταβάλλονται , τα εργατικά ατυχήματα.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

 

Διεκδικούμε:

  • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα,έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Να διαγραφούν οι τόκοι και πανωτόκια από τα δάνεια που έλαβαν οι παλιννοστούντες, κούρεμα 50% στο κεφάλαιο που θα προκύψει.