Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ ΑΡΧΙΣΕ

Ώρα να μιλήσουν τα έργα

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πραγματικά η προεκλογική περίοδος πήρε τον δρόμο της και εκτιμούμε ότι είναι ώρα οι ψηφοφόροι να αρχίσουν να μετράνε τι έκανε ο καθένας πολιτικός, πιο λιθαράκι έβαλε για να κάνει καλύτερη την ζωή του, ποιος με «φαμφάρες» προσπάθησε να δείξει ότι έκανε το σωστό και πάει λέγοντας.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα οι πολίτες της Ξάνθης να μετρήσουν τις συμπεριφορές των διοικούντων, να λογαριάσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Διαφορετικά για μία ακόμη φορά θα πάνε σαν τα πρόβατα στο μαντρί και θα περιμένουν από τον τσομπάνη να τους βάλλει άχυρο, να τους ποτίσει και μετά, τα πρόβατα, να του δώσουν απλόχερα το μαλλί, το γάλα και το κρέας.

Μεταφράζοντας τα όλα αυτά και θέλουμε να κάνουμε αυτοκριτική, κάπως έτσι λειτουργούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ψηφίζαμε έναν τσομπάνη και μέσα από τους φόρους που πληρώναμε,  αυτός ζούσε πλουσιοπάροχα και μείς μέσα στην λάσπη, χωρίς δρόμους, χωρίς πεζοδρόμια χωρίς φώτα, χωρίς τα μαγαζιά να δουλεύουν και πάει λέγοντας.

Επειδή όμως το πράμα πάει από το κακό στο χειρότερο, δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για δημοτικά τέλη, ούτε για την εφορία και γενικά το μεροκάματο λίγο και σπάνιο.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε ποιος πραγματικά θα μας βγάλει από την λάσπη και θα μας πάει στα καταπράσινα λιβάδια να βοσκήσουμε;

Μήπως ήρθε η ώρα να διαλέξουμε ανθρώπους που κόλλησαν ένσημα, δούλεψαν στην αγορά και απόκτησαν χρήμα με τον κόπο τους;

Μήπως να δούμε ποιοι νοιάστηκαν για μας – αφού η δουλειά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φτάνει σε προσωπικό επίπεδο – άλλωστε η ψήφος είναι προσωπική υπόθεση του καθενός – μήπως λέω τώρα εγώ να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε από τώρα γιατί αν φθάσουμε μπροστά στην κάλπη θα είναι αργά.

Το χειρότερο όλων είναι ότι θα μπούμε στην διαδικασία επιλογής και κρίσης την προεκλογική περίοδο, όπου εκεί τα λόγια είναι μαστορεμένα και ο σκοπός των λόγων είναι να μας πλανέψουν.

Ας μην πάμε πλανεμένοι και ας δούμε τι έκαναν όταν ήταν στην εξουσία ή τι έκαναν όταν ήταν απλοί πολίτες σαν και μας και πως πορεύτηκαν.