Αίμα νέων ανθρώπων βάφει την άσφαλτο της Ξάνθης – Τι πρέπει να γίνει;

Σίγουρα δεν είναι το πρώτο ούτε θα είναι και το τελευταίο δυστύχημα που εκτυλίσσεται στους δρόμους της Ξάνθης και σίγουρα αυτό το θέμα που μέχρι σήμερα γεμίζει απλά με θλίψει τους Ξανθιώτες, θα πρέπει να τεθεί επι τέλους  επί τάπητος και ας ελπίσουμε ότι ο 26χρονος νέο που έχασε την ζωή του στον δρόμο Δεκάρχου Κυψέλης να είναι ο τελευταίος.

Να δούμε τι φταίει και χάνονται οι νέοι μας στους δρόμους.

Η τροχαία της Περιφέρειας ήδη έχει εντοπίσει τις αιτίες των δυστυχημάτων και κάθε φορά τις επισημαίνει στις ανακοινώσεις της  αλλά το τραγικό αποτέλεσμα μένει το ίδιο. Οι πολίτες ή δεν τις διαβάζουν καθόλου ή δεν τις λαμβάνουν υπόψη τους.

Σαφώς και δεν είμαστε ειδικοί και σίγουρα δεν μπορούμε  και δεν γνωρίζουμε τον τρόπο για να εισηγηθούμε να αλλάξουν κάποια πράγματα στον τρόπο που οι οδηγοί αντιμετωπίζουν  την οδήγηση, όμως σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα τραγικά συμβάντα.

Δεν μπορεί, με κάποιον τρόπο η επιστημονική κοινότητα που έχει όλα τα στοιχεία πρέπει να βρει τρόπο να πείσει την πολιτεία να κάνει κάτι και στην ανάγκη η πολιτεία να προσθέσει τροχονομικά καθήκοντα σε μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών και εννοείτε να προσθέσει αστυνομικούς.

Επίσης, καλό θα ήταν, οι τοπικές διοικήσεις, όπως δήμοι και Νομαρχία να πάνε επιτόπου στους χώρους των ατυχημάτων και να δούνε εκτός από την υπερβολική και απρόσεκτη οδήγηση, μήπως φταίει και το οδόστρωμα; Η σήμανση;

Τέλος κάτι πρέπει να γίνει για να μειώσουμε το αίμα νέων ανθρώπων στην άσφαλτο.

Η αδιάφορη πολιτεία, δεν θα μπει στην διαδικασία να βγάλει σωστούς οδηγούς στους δρόμους και οι προσπάθειες των μηχανοκίνητων συλλόγων και τις τροχαίας με μία ώρα στο 6μηνο οδιγηκής συμπεριφοράς στα σχολεία, δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει για να πάψει το αίμα νέων ανθρώπων να βάφει κόκκινη την άσφαλτο.