ΝΔ Ξάνθης: Διπλό το ατόπημα του κ. Μπουρχάν

Α. Αντωνιάδης:    Θα πράξετε τα ίδια ακριβώς για τον Βουλευτή σας κ. Σπυρίδων Τσιλιγγίρη, το μέλος σας και Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, το μέλος σας και Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Φανουρακή και την Διευθύντρια του Νοσοκομείου Ξάνθης;

Με ανακοίνωσή της η τοπική ΝΔ χαρακτηρίζει προσχηματική την μεταμέλεια του κ. Μπουρχάν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΕΠ ΞΑΝΘΗΣ.

Μετά το διπλό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε με δηλώσεις και ενέργειές του, ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μπουρχάν, μη σεβόμενος την ελληνική νομοθεσία και αμφισβητώντας τη Διεθνή συνθήκη της Λωζάνης, το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι προκλητικός.

Το άρθρο 156 του ν. 4964/2022 είναι σαφές: ο μουφτής διορίζεται από τον Υπουργό Παιδείας, όπως σαφής είναι και η Διεθνής Συνθήκη της Λωζάνης για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η δήλωση μεταμέλειας του κ. Μπουρχάν είναι προσχηματική και δεν πείθει διότι οι απόψεις του είναι διαχρονικές μιας και σε δημόσια τοποθέτησή του στις 21 Ιανουαρίου 2021 το ίδιο προκλητικά δήλωσε ότι δεν τον καλύπτει η Συνθήκη της Λωζάνης.

Επιτέλους ο κ. Ανδρουλάκης ας δεχτεί να ενημερωθεί, τουλάχιστον για τα πεπραγμένα του βουλευτή κ. Μπουρχάν και να πάρει επισήμως θέση. Η δε λαλίστατη κατά τα άλλα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, που προσφάτως, μέλη αυτής, με ανακοίνωση στον τοπικό τύπο θεωρούν ότι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα, ας μας απαντήσει, σεβόμενη τους θεσμούς και τη δημοκρατία, ποια είναι η θέση της;

 

Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Άμεση η απάντηση Αντωνιάδη στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Α. Αντωνιάδης με αφορμή την δήλωση μεταμέλειας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν αναφορικά με τις αντεθινικές και παράνομες δηλώσεις του υπέρ της εκλογής του ψευτομουφτή ο οποίος καλούσε τον κόσμο της μειονότητας να αποδεχθεί την γραμμή του προξενείου και  που σύμφωνα με τα όσα γράφει στο κείμενό του, αυτός τον πρότεινε για το ψηφοδέλτιο και εκλέχθηκε.

Δυστυχώς όμως για τον κόσμο της τοπικής ΝΔ ο Α. Αντωνιάδης αναφέρει κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι μακριά από την αλήθεια αναφορικά πάντοτε με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ  και τις όποιες σχέσης με τον εχθρό του τόπου μας και τα  στελέχη του προξενείου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: Σήμερα γενέθλια ημέρα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα πω τα γνωστά, ιστορικά και αυτονόητα, αλλά θα σας δώσω στοιχεία ιστορικής υποκρισίας και εκμετάλλευσης.

Καταρχήν το οφείλω και στον εαυτό μου, γιατί είμαι μία από τις αιτίες που ο Μπουρχάν Μπαράν ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε. Ήμουν γιατί κατά την συγκρότηση του ψηφοδελτίου το 2019 με διαλυμένες τις οργανώσεις μας τότε, ως γραμματέας ΠΑΣΟΚ, είχα πει τον κ. Χριστοδουλάκη γραμματέα του ΚΙΝΑΛ τότε ότι, από τις υποψηφιότητες που είχαμε στην διάθεση μας από την μειονότητα, ο κ. Μπουρχάν ήταν ο πιο μετριοπαθείς, ο πιο αγαπητός και φυσικά αυτός που δεν θα μας δημιουργούσε με το Προξενείο. Μάλιστα ήμουν βεβαίως για την έδρα, όπως είχε γίνει η σύνθεση του ψηφοδελτίου, με ένα ΠΑΣΟΚ που είχε πιάσει το 2015, το ιστορικότερο χαμηλό 4.1% στο νομό, έδρα που δεν την πίστευαν ούτε ο κ. Χριστοδουλάκης, ούτε ακόμα και ο φίλος και τώρα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος. ‘Έδρα που ήρθε και δικαιώθηκα. Εάν με ρωτήσετε, εάν πρότεινα πάλι τον Μπουρχάν, ναι θα το έκανα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις-παροτρύνσεις του κ. Μπουρχάν για τις εκλογές του ψευδομουφτή, ορθώς έπραξε. Επίσης ορθώς άδραξε την ευκαιρία η ΔΕΕΠ Ξάνθης  και επιτέθηκε στην νέο-εκλεγμένη ΝΕ ΠΑΣΟΚ, δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες.

Τώρα όμως πρέπει να πράξετε και τα ίδια ακριβώς για τον Βουλευτή σας κ. Σπυρίδων Τσιλιγγίρη, το μέλος σας και Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, το μέλος σας και Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Φανουρακή και την Διευθύντρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, τοποθετημένη από εσάς κ. Έλενα Ροφαέλα. Ακριβώς όμως και να απαιτήσετε είτε την διαγραφή τους από μέλη της ΝΔ, είτε να τους καθαιρέσετε από τις θέσεις τους, οπού είναι αυτό δυνατόν.

Και ξεκινάμε:

Τον Ιούλιο του 2022, η διοίκηση του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης έβγαλε διαφημιστικό σποτάκι για την εκδηλώσεις της παλιάς πόλης στην τουρκική γλώσσα και μάλιστα με την ονομασία «Iskece», που είναι το τουρκικό όνομα της Ξάνθης! Δηλαδή ο ίδιος ο Δήμος της Ξάνθης παρουσίασε την πόλη ως τουρκική! Υπήρχε παραίτηση του κ. Ασκαρίδη, δεν έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Τον Απρίλιο του 2022, το νούμερο 1 στέλεχος του Προξενείου στο νομό Ξάνθης, ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, διοργάνωσε γεύμα με τον Τούρκο Πρόξενο, ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης με την παρουσία του σε αυτό το γεύμα, έπραξε κοινώς ότι επικαλείται ο κ. Χατζηβασιλείου και η ΝΔ Ξάνθης για τον κ. Μπουρχάν. Απλά πράγματα, γιατί αυτή την στιγμή αυτοί που έκαναν αυτό το γεύμα, αυτοί διοργανώνουν τις εκλογές του ψευδομουφτή.

Τον Νοέμβριο του 2021, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης που διεξάχθηκε στην πόλη μας, το μόνο πρόξενο που φωνάζει επίσημα ο Δήμαρχος Ξάνθης είναι, μαντέψτε λίγο………., της Τουρκίας, ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΘΑ, κανένα άλλο πρόξενο φυσικά από τις άλλες Βαλκανικές χώρες. Φυσικά και συνέντευξη τύπου έγινε και οι κατάλληλες φωτογραφίες πάρθηκαν.

Τον Δεκέμβριο του 2020, πάλι ο κ. Μπαλτατζή Χουσείν, , εκδήλωνε την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης της δωρεάς της κινητής μονάδας οξυγόνου στον Νοσοκομείο Ξάνθης, ενημερώνοντας ότι η δωρεά αυτή ύψους 62.500 ευρώ έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου από επιχειρηματίες της μειονότητας. Μέσω του Δήμου Ξάνθης δηλαδή μπλέχθηκε και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης. Το τραγικό φυσικά της υπόθεσης ποιο είναι εδώ, ότι όλο το πολιτικό σύστημα της ΝΔ Ξάνθης, σε ένα νοσοκομείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο υγείας, με τον υψηλότερο τότε αριθμό εισαγωγών και θανάτων ανά πληθυσμό, λόγω Covid, στην Ελλάδα, άφησε απροστάτευτο το νοσοκομείο, εκτεθειμένη την διευθύντρια να δέχεται χορηγίες, με εμφανές δόλο από την πλευρά του προξενείο. Η ΝΔ Ξάνθης κοινώς ήταν ανίκανη να προστατεύσει, το στέλεχος της, το νοσοκομείο και φυσικά το κυριότερη, ανίκανη να κάνει τις ενέργειες, κυρίως μέσω του βουλευτή της, να παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της πανδημίας, όχι μέσω χορηγιών, δόλιων ή μη, αντεθνικών ή μη, αλλά λόγω της υποχρέωσης, να παρέχει τις κατάλληλες παροχές υγείας στους πολίτες της, εν μέσω πανδημίας. Φυσικά το εν λόγω μηχάνημα αξίας 62,500€, δεν χρησιμοποιήθηκε ΠΟΤΕ ως τώρα. Ήταν απλά ένας ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του τοπικού παραρτήματος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», παρουσία του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομερογλου και όλων των σκληροπυρηνικών τουρκοφρόνων της περιοχής. Η παρουσία των δύο κορυφαίων του Δήμου Ξάνθης στα εγκαίνια ενός συλλόγου, που αμφισβητεί ευθέως τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης για τη μειονότητα και εκφράζοντας απόλυτα τα όσα επιδιώκει η Άγκυρα για την Θράκη, ίσως δεν είναι ούτε αυτός σοβαρός λόγος διαγραφής από μέλη της ΝΔ.

Εδώ να σημειώσω ότι μπορώ να κάνω και αναφορά για την αντίστοιχη περίπτωση παροχής ράντζων, οπού θα μετατρέπαμε το κλειστό γυμναστήριο σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΡΑ, αλλά ας το θυμόμαστε ως ανέκδοτο.

Θα ήθελα να ξαναθυμίσω λοιπόν, το μείζον για την κοινωνία της Ξάνθης και κυρίως για την μειονότητα, το κόμμα που έκανε τα μέγιστα για την άμβλυνση των αδικιών εναντίων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, είναι το ΠΑΣΟΚ, τις μπάρες τις κατάργησε ο Γεράσιμος Αρσένης το 1993 και την διευκόλυνση εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια την έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Κεραμέως συνεχίζουν το πρόγραμμα με τα Τουρκικά στα Νηπιαγωγεία, που εφαρμόστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Μπουρχάν λοιπόν ανασκεύασε τις ατυχείς και για μένα τραγικές αναρτήσεις του και δήλωσε τα αυτονόητα. Για μένα πρέπει να το κάνει και στα αρμόδια κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, ΝΕ Ξάνθης κτλ.

Αλήθεια, κ. Χατζηβασιλείου και ΔΕΕΠ Ξάνθης, πρώτον που είναι οι εκκλήσεις προς τον βουλευτή σας κ. Τσιλιγγίρη και στα μέλη σας κ. Τσέπελη, Φανούρακη και Ροφαέλα, εάν και την έσυραν και κατά δεύτερον που είναι οι δημόσιες απολογίες τους;

Ωπ, δεν υπάρχουν.

Αρκετά με την υποκρισία.