Μ. Σδρέβανος προς Ι. Καμαρίδη:    Το ψέμα είναι ( εσκεμμένα ή από άγνοια ), ότι το ποσό αυτό χρεώθηκε στους καταναλωτές από την προηγούμενη Διοίκηση.

Με ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ με αντιμισθία μόλις 470 ευρώ σε σχέση με τον νυν πρόεδρο των 1700 ευρώ ξεκαθαρίζει το τοπίο με την ΕΠΙΠΛΈΟΝ χρέωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ ενώ το έργο πληρώθηκε από τους πόρους της Δημοτικής επιχείρησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΔΡΕΒΑΝΟΥ

ΠΡΟΣ

Κύριο Καμαρίδη Ιπποκράτη

Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ

Κύριε Καμαρίδη

Σε συνέντευξη που δώσατε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στις 25 Αυγούστου 2022 και σε ερώτηση για την χρέωση στους λογαριασμούς ύδρευσης των καταναλωτών του οικισμού του Πετροχωρίου το ποσό των 85 Ευρώ, δηλώσατε ότι το έργο πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση και πολύ σωστά χρεώθηκε το ποσό στους καταναλωτές γιατί από τον νόμο επιβάλλεται αυτή η χρέωση.

 

Η δήλωση αυτή εμπεριέχει μία αλήθεια και ένα ψέμα.

 

Η αλήθεια είναι ότι όντως το έργο, όπως επίσης και το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της Ξάνθης, εντάχθηκε και εκτελέστηκε, από την Επιχείρηση επί της δικής μου Προεδρίας. Είναι επίσης αλήθεια ότι την ίδια περίοδο εντάχθηκαν άλλα πέντε (5) έργα, μερικά των οποίων εκτελούνται ή ολοκληρώνονται τώρα.

 

Το ψέμα είναι ( εσκεμμένα ή από άγνοια ), ότι το ποσό αυτό χρεώθηκε στους καταναλωτές από την προηγούμενη Διοίκηση, το οποίο όμως χρεώθηκε πρόσφατα στους λογαριασμούς. Η πραγματική αλήθεια λοιπόν είναι ότι, η προηγούμενη διοίκηση, όχι μόνο δεν χρέωσε στους καταναλωτές το κόστος των συμπληρωματικών εργασιών, οι οποίες απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του έργου και οι οποίες δεν χρηματοδοτούνταν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά τους απάλλαξε από την υποχρέωση καταβολής του σχετικού κόστους, αφού με απόφαση του ΔΣ, αποφάσισε το κόστος αυτό να χρηματοδοτηθεί από τους ιδίους πόρους, μέσω των Προϋπολογισμών της επιχείρησης, επιβεβαιώνοντας τον κοινωφελή χαρακτήρα της και δείχνοντας για μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, όπως άλλωστε έκανε και με την καθιέρωση του ειδικού τιμολογίου για τα Άτομα με αναπηρία, παρέχοντας έκπτωση 99% στους λογαριασμούς ύδρευσης, λαμβάνοντας υπόψη συγχρόνως την δυσμενή οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών του Δήμου μας. Βέβαια την χρηματοδότηση των έργων από τους Προϋπολογισμούς της Επιχείρησης, μας το επέτρεψαν, αρχικά τα σταθερά έσοδα από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Ξεριά αρχικά, αλλά και οι πλεονασματικοί ισολογισμοί της Επιχείρησης.

Κύριε Καμαρίδη

Από πού προκύπτει η χρέωση, στην οποία αναφερθήκατε, από την προηγούμενη Διοίκηση;

Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι μη επιλέξιμες δαπάνες (ΦΠΑ ), των ενταχθέντων από εσάς έργων και πως προτίθεστε να τις καλύψετε; Με δανεισμό και επιβαρύνοντας την Επιχείρηση με μακροχρόνια καταβολή τοκοχρεολυσίων ή με επιβάρυνση των Δημοτών;

 

Ξάνθη, 27 Αυγούστου 2022

Μαρίνος Σδρέβανος

Πρώην Πρόεδρος και Αναπλ. Μέλος του παρόντος ΔΣ