ΑΝΟΙΞΕ “ΠΑΝΙΑ” Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Γ. Τσιτιρίδης: «Του χρόνου θα είμαστε καλύτερα»

Άνοιξε πανιά ο τουρισμός στις παραλίες του δήμου Αβδήρων αφου οι επισκέπτες από την γειτονική Βουλγαρία αυξάνονται μήνα με τον μήνα και επενδύουν σε γη και ακίνητα.

Σε προτεραιότητα το λιμάνι του Πόρτο Λάγους τουριστική αξιοποίηση στα σχέδια του Τσιτιρίδη.

Είναι γεγονός ότι όταν ο δήμαρχος Αβδήρων βάζει στόχους, βρίσκει τον τρόπο και τους πετυχαίνει και αυτή τη φορά στόχος είναι η σύνδεση του λιμανιού με την Θάσο και την Σαμοθράκη.

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης για την πορεία της καλοκαιρινής σαιζόν στις παραλίες της επικράτειάς του.

Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι αναφέρει ακόμη και από το 2019.

Κατά κύριο λόγο ο δήμαρχος Αβδήρων ανέφερε ότι στην αύξηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος βοήθησε πολύ το άνοιγμα της διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου όπου η προσέλευση των Βουλγάρων επισκεπτών ήταν μεγάλη και έδωσε νέα ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ένας άλλος σοβαρός λόγος που ενίσχυσε την επισκεψιμότητα στην περιοχή ήταν ο καλός καιρός.

Επίσης συνέτεινε στην επισκεψιμότητα ο έγκαιρος καθαρισμός των παραλιών από τον Απρίλιο μήνα και η έγκαιρη τοποθέτηση των ναυαγοσωστών.

Στην συνέχεια, τόνισε την ύπαρξη μεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος όχι μόνο για γη, αλλά και για ακίνητα που χτίζονται σε γοργούς ρυθμούς κυρίως στο Πόρτο Μόλο αλλά και σε άλλες περιοχές της παραλιακής ζώνης.

Όσο για τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο κάμπινγκ της Μάνδρας το οποίο ήταν γεμάτο καθώς και οι παραλιακές επιχειρήσεις είτε τροχήλατες είτε ταβέρνες.

Όπως σημείωσε, από τον Ιούνιο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου διευκρινίζοντας ότι μέσα στον Σεπτέμβριο στην Βουλγαρία, έχουν δύο σημαντικές γιορτές και αυτός είναι ο λόγος που κρατούν οι περισσότεροι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι και τέλους Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην φιλοξενία οικογενειών από την Ουκρανία και όταν αναζητήθηκαν καταλύματα προκειμένου να έρθουν και άλλες οικογένειες στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου και της Μάνδρας δεν βρέθηκε δωμάτιο.

Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε, δημιουργούνται πλέον δωμάτια προς ενοικίαση ακόμη και μέσα στους οικισμούς Μάνδρα και Μυρωδάτο.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

Ζητήσαμε την γνώμη του δημάρχου Αβδήρων για την πρόταση του προέδρου του συλλόγου των Ξενοδόχων Γ. Ιερόπουλου σχετικά με την δρομολόγηση από το λιμάνι του Πόρτο Λάγους πλοίων για Θάσο.

Απαντώντας ο δήμαρχος, ανέφερε  ότι αυτή η πρόταση έπεσεστο τραπέζι  και στο παρελθών για Θάσο και Σαμοθράκη και βρίσκει θετική την επανάληψη της πρότασης. Αυτό για να γίνει σημείωσε, πρέπει να ξεκινήσουν τα υποστηρικτικά έργα όπως η εκβάθυνση του λιμανιού κάτι που εξαγγέλθηκε προ εξαμήνου και την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών στο λιμάνι για να μπορεί να φιλοξενήσει αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα. «Νομίζω, σημείωσε,  ότι μετά την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα αναγκαστικά κάποια στιγμή και το λιμάνι του Πόρτο Λάγους, αφού γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και υποδομές, θα αναπτυχθεί όπως και το θέμα της προσγείωσης των υδροπλάνων μετά και την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα αξιοποιηθεί και το λιμάνι του Πόρτο Λάγους όχι μόνο εμπορικά αλλά και τουριστικά γιατί τα άλλα δύο λιμάνια, αυτό της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολη,ς έχουν γίνει Εθνικής Σημασίας όπως ενέργειας και άμυνας οπότε αναγκαστικά και το λιμάνι του Πόρτο Λάγος θα αναπτυχθεί.

Στην συνέχεια ρωτήσαμε τον δήμαρχο σχετικά με το κάμπινγκ του Μυρωδάτου και ανέφερε ότι  του χρόνου θα ξεκινήσει. «Βρισκόμαστε στην φάση της δημοπράτησης, θα γίνουν οι πρώτες εργασίες και Θεού Θέλοντας του χρόνου θα ξεκινήσει πιλοτικά την λειτουργία του».

Όση ώρα κρατούσε η συνομιλία μας καταγράψαμε την ικανοποιητική αντιμετώπιση του όλου θέματος της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης του δήμου του δεσμευόμενος ότι του χρόνου ο δήμος θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα ακόμη πιο προσεκτικά και πολύ νωρίτερα θα λάβει τα μέτρα του για να περάσουν ακόμη καλύτερα οι επισκέπτες της περιοχής.