Εισαγγελέας για την επίθεση αδέσποτου σε ηλικιωμένη στον Αλμυρό

Σύμφωνα με τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ του Βόλου, Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου για την επίθεση αδέσποτου σε ηλικιωμένη στον Αλμυρό. Διερευνώμενα αδικήματα είναι της σωματικής βλάβης από αμέλεια, από υπόχρεο σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά συρροή. Η προκαταρκτική θα ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν για την επίθεση η παθούσα, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλμυρού, ενώ θα ζητηθούν και ιατρικές γνωματεύσεις.

Ο σκύλος επιτέθηκε στην 76χρονη και της κατάφερε 20 δαγκωματιές σε όλο της το σώμα, προχθές το πρωί, στην είσοδο της πόλης πίσω από τον σταθμό των ΚΤΕΛ. Η γυναίκα σώθηκε από τα δόντια του σκύλου με την παρέμβαση ενός ντελιβερά  ο οποίος έτυχε να περνά εκείνη την ώρα από το οικόπεδο και είδε το θύμα πεσμένο και τον σκύλο να τη δαγκώνει.

Η 76χρονη δήλωσε ότι πήγε να μπει στο κτήμα της, που δεν είναι περιφραγμένο για να κάνει κάποιες δουλειές και ούτε που κατάλαβε πώς το σκυλί ήταν εξαγριωμένο και της επιτέθηκε. «Είναι ένα αδέσποτο και όλοι το γνωρίζαμε», είπε η 76χρονη στους γιατρούς. Η ηλικιωμένη γυναίκα ζει μόνη της, ενώ στο Νοσοκομείο διαπίστωσαν πως εκτός από τα σοβαρά τραύματα στα χέρια και στα πόδια, έφερε και κάταγμα στο χέρι. Η 76χρονη έχει απόλυτη διαύγεια και είπε πως υπέστη σοκ . «Δεν μπορούσα να ξεφύγω από τη μανία του, παραδόθηκα», φέρεται να δήλωσε στους γιατρούς. Το αδέσποτο σκυλί έχει μεταφερθεί σε χώρο φιλοξενίας κτηνιάτρου, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αλμυρού.