ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

… Όσο για τα BMP-1 που θα πάνε στην Ουκρανία και οι Γερμανοί θα μας δώσουν τα Marder για να αντικαταστήσουν το πολεμικό υλικό που είναι αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα να συντηρηθεί….

Επειδή πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους, βάζουν σε σκέψεις τους Έλληνες πολίτες για την έμμεση – άμεση εμπλοκή της Ελλάδος στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, ανεξάρτητα αν οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν μέσω του ΚΥΣΕΑ ή του Πρωθυπουργικού Γραφείου, η πλειονότητα των πολιτών είναι αντίθετη στην άμεση εμπλοκή της Χώρας.

Και βεβαίως τα ερωτήματα σε προηγούμενο άρθρο μας παραμένουν.

Γιατί ξαφνικά η Γερμανία αγάπησε την Ελλάδα;

Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτός είναι και ο  λόγος και πολύ φοβάμαι ότι θα μας ανάψει μεγάλη φωτιά η Αμερική και η Γερμανία, όπως στους δύο παγκόσμιους πολέμους που πληρώσαμε πολύ ακριβά το «μάρμαρο».

Για να γίνω πιο ξεκάθαρος και να μην φαίνεται ότι μασάω τα λόγια.

Υπάρχει περίπτωση – την οποία απευχόμαστε – αλλά ποτέ μη λες ποτέ,  η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε μία πολεμική επαφή – σύγκρουση με την Ρωσία ως παράπλευρο θύμα επειδή φιλοξενεί τις Αμερικανικές Βάσεις στην επικράτεια της ή μέσω της Ρωσίας με την Τουρκία;

Και για να μην δουλευόμαστε όταν ο πόλεμος φτάσει μπροστά στην πόρτα μας,  ούτε οι Αμερικάνοι ούτε η Γερμανοί θα σταθούν στο πλευρό μας και θα στηρίξουν έμμεσα ή άμεσα τον φίλο τους και καλό πελάτη την Τουρκία.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει και χωρίς καμία διάθεση να κριτικάρουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στην λογική ότι αυτή χαράσσει την Εθνική Πολιτική και θα την υποστηρίξουμε, γνωρίζοντας ότι σε μία τυχόν σύρραξη με την Τουρκία με ή χωρίς την στήριξη της Ρωσίας, πάλι η Ελλάδα θα κληθεί να παλέψει μόνη της.

Πέραν τούτου προφανώς η Ελλάδα στάθμισε όλους τις παραμέτρους και είδε ότι η σχεδόν άμεση ή έμμεση  εμπλοκή μας στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο είναι προς το συμφέρων της Χώρας.