Θ. Παπαδάκης: Ποιος θα πληρώσει το λάθος της ΔΕΥΑΞ;

Με επιστολή του ο σύμβουλος της παράταξης Ξάνθη για Όλους και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ Θ. Παπαδάκης, ζητά από τον πρόεδρο της Δημοτικής  Επιχείρησης δυνάστη του μέσου Ξανθιώτη, να πληροφορηθεί αυτό που αναγράφηκε στους λογαριασμούς του νερού αν είναι πράγματι «κατά λάθος» ο «τόκος» και αν περάσει πέρασε ή πραγματικά είναι λάθος του συστήματος. Και αν μεν είναι λάθος του συστήματος, άραγε η ΔΕΥΑΞ προτίθεται να επιστρέψει τα ποσά που πλήρωσαν οι ανυποψίαστοι δημότες;

Έχει ενδιαφέρων από εδώ και πέρα να δούνε οι Ξανθιώτες, πώς θα αντιδράσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ. Διαβάστε χαρακτηριστικά τι αναφέρει στην επιστολή του το μέλος του Δ.Σ. Θ. Παπαδάκης.

Κύριε Πρόεδρε,

Περιήλθε σε γνώση μας από συμπολίτες μας πως στον λογαριασμό Ύδρευσης και Αποχέτευσης που έχει αποσταλεί σε καταναλωτές στην ανάλυση λογαριασμού υπάρχει μία χρέωση «Τόκοι» και «Χαρτ. Τόκων 3,6%».

Στους πολίτες που εντοπίζουν τη χρέωση στο ταμείο διορθώνεται χειρόγραφα πάνω στο λογαριασμό από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΞ με την αιτιολογία πως πρόκειται για λάθος του συστήματος.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε εάν το λάθος αυτό είναι γενικευμένο σε όλους τους λογαριασμούς,  και σε τι ενέργειες πρόκειται να προβείτε  προκειμένου να επιστραφεί το ποσό αυτό στους δημότες που δεν το έχουν εντοπίσει και πιθανότατα το έχουν πληρώσει στο ταμείο ή ηλεκτρονικά.

Παρακαλούμε να αναρτηθεί άμεσα ανακοίνωση στο Ταμείο της ΔΕΥΑΞ, στην Ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΞ, στην Ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης και στα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες μας και να μην υπάρξει ούτε ένας δημότης που να επιβαρυνθεί  πέραν της αξίας του λογαριασμού του.