Λείπουν 81 αστυνομικοί από την Ξάνθη

Την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης Ξάνθης ζητά ο Μπαράν Μπουρχάν

 

            Δεν γνωρίζουμε πόσο θα βοηθήσει η αναφορά του Βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης του Νομού Ξάνθης, τονίζοντας ότι δεν πάει άλλο οι λιφοστοί αστυνομικοί της Ξάνθης να ασχολούνται με οποιοδήποτε πάρεργο εκτός από το κύριο έργο τους που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Με το υπόμνημά του ο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Ξάνθης ζητά την ενίσχυση του προαωπικού της Αστυνομίας Ξάνθης.

Θέμα: «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης»

Κ. Υπουργέ,

Σας υποβάλλω το υπόμνημα της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας της Α.Μ.Θ.,  καθώς και το υπόμνημα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης  που αφορούν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.  Μετά την πρόσφατη επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων, διαπιστώθηκαν 81 κενές οργανικές θέσεις στους βαθμούς Αστυφύλακα και Αρχιφύλακα – Ανθυπαστυνόμου και αναμένεται επίσης, η επαναλειτουργία του Μεθοριακού Σταθμού «Άγιος Κωνσταντίνος», όπου απαιτείται διάθεση προσωπικού, που προφανώς η Δ.Α. Ξάνθης αδυνατεί να παρέχει, λόγω της ήδη διαπιστωμένης υποστελέχωσής της. Τα παραπάνω, καθιστούν επιτακτική την κάλυψη των οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και την προσφορά αντάξιων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος.