ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ;

Με αφορμή το τραγικό τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος του Ιάσμου όπου πολλοί λαθρομετανάστες έχασαν την ζωή τους και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 8 που βρίσκονται στα νοσοκομεία της Ξάνθης και Κομοτηνής είναι εκτός κινδύνου τίθεται το ερώτημα. Αξίζει ο κόπος; Τι σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους να ψάξουν ένα καλύτερο αύριο ζώντας στην παρανομία σήμερα;

Οι εν λόγω λαθρομετανάστες  νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης οι συνολικά οχτώ μετανάστες που ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Σημειώνεται πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος από τη Μολδαβία δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και ανετράπη στο ύψος του Ιάσμου. Ως αποτέλεσμα εφτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και οχτώ τραυματίστηκαν.

Και το ερώτημα είναι αν αξίζει ο κόπος να παρατήσουν την πατρίδα τος όποια και αν είναι για να πιάσουν τα όρη και τα λαγκάδια, να πληρώσουν μία ολόκληρη περιουσία για να κινδυνεύει κάθε λίγο η σωματική τους ακεραιότητα για να βρούνε το «όνειρό» τους;

Άραγε ποιος νοικοκύρης θα άφηνε την πατρίδα του – δεν μιλάμε σε περίπτωση πολέμου – θα ξόδευε μία περιουσία για ένα καλύτερο αύριο που ή δεν έρχεται ποτέ, ή μπλέκουν με παράνομα κυκλώματα και δεν επιστρέφουν ποτέ στην πατρίδα τους νικητές και τροπαιούχοι.

Τώρα γιατί από όλα τα κράτη της Ευρώπης διαλέγουν την Ελλάδα;

Αυτό σίγουρα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλια και θα πρέπει η πολιτεία μέσω του κυρίου που παριστάνει τον υπουργό μετανάστευσης να το ψάξει αν πραγματικά τον ενδιαφέρει το θέμα.

Α.Π.