42 εκατομμύρια είναι αυτά και βγήκε θολή η φωτογραφία του διαγωνισμού; Ντροπή

ΤΟΣΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ «ΑΓΓΑΖΑΡΕΙ» ΕΝΑΝ;

Περί πολιτικής αξιοπιστίας ο λόγος και όχι μόνον

Πώς είναι δυνατόν για ένα έργο αξίας 42 εκατομμυρίων ευρώ και που υποτίθεται ότι θα τακτοποιούσε το θέμα των απορριμμάτων στην Καβάλα προς όφελος της μισής περιφέρειας από … απροσεξία; Άθελά; Κακοτραβηγμένη φωτογραφία; να αποσύρεται μετά με σκιές και αποχρώσεις ενδείξεις «φωτογραφικού διαγωνισμού»; Μετά από καταγγελία άλλης εταιρείας και να μένουν σκιές από την καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου;

Αν όπως λέει ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο διαγωνισμός ήταν «φωτογραφικός» γιατί κύριε Τσέπελη ως πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ δεν πήρες μία άλλη φωτογραφική μηχανή που να έβγαζε πιο  καθαρή φωτογραφία, να την έβλεπαν και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες, να έκαναν τις αντιπροτάσεις τους και από τα 42 εκατομμύρια των φορολογουμένων, να έμενε και κάτι στα ταμεία της ΔΙΑΑΜΑΘ που λειτουργεί στην παρούσα τουλάχιστον φάση ελαφρώς ως μία ακόμη περιφερειακή εταιρεία που απλώς «αρμέγει» τους πολίτες και έργο μηδέν.

Θυμίζει λίγο τους «προστάτες»  αλλά ας μην μείνουμε εκεί.

Είναι απορίας άξιο που ο Μ. Τσέπελης, σύμφωνα με την καταγγελία του Μάκη Παπαδόπουλου δεν άλλαξε φωτογράφο για να φωτογραφίσει τον διαγωνισμό πριν τον βγάλει στον «αέρα» και τον … αποσύρει;

Τόσο χρήμα σκόρπισε στους εδώ προσωπικούς του φωτογράφους, δεν μπορούσε να πάρει έναν επαγγελματία από την Ξάνθη;

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι τα 42 εκατομμύρια προορίζονταν για την  Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Εσκή Καπού στην Καβάλα.

Σύμφωνα με τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό έτσι λένε,  εκεί θα ξεχωρίζονται τα ανακυκλώσιμα από τα κοινά σκουπίδια, θα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας αυτά που λέμε οργανικά απόβλητα (δηλαδή τα υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά ή φαγητά) και θα οδηγείται σε υγειονομική ταφή ό,τι περισσεύει.

Έτσι όπως λέει ο Μ. Τσέπελης για τον διαγωνισμό, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την ανακύκλωση, θα θάβουμε λιγότερα σκουπίδια και θα μειώνουμε και τα δημοτικά τέλη προς όφελος των δημοτών.

Προς το παρών αντί για το θάψιμο των σκουπιδιών έχουμε το «θάψιμο» της αξιοπιστίας του Μ. Τσέπελη στις συνειδήσεις των πολιτών της Περιφέρειας και του Δήμου φυσικά.

Ελπίζουμε η επόμενη φωτογραφική μηχανή που θα πάρει ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και δήμαρχος της Ξάνθης, να φωτογραφίζει πιο «καθαρά» τον διαγωνισμό.

Άλλωστε ανεξάρτητα αν ο διαγωνισμός είναι «φωτογραφικός» ή όχι, μας έδωσε μία εικόνα πώς εκτιμούν τα εκατομμύρια των φορολογουμένων πολιτών οι κεφαλές του τόπου που εκλέγουμε.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, θα περιμέναμε κάποιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση της περιφέρειας για την μεγάλη «σκοτεινή» φωτογραφία του διαγωνισμού.

Ίσως φταίει η καλοκαιρινή ραστώνη και η αντιπολίτευση προσέχει τα «μπάνια του λαού».

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΗ