Τι να την κάνεις την επαγγελματική εκπαίδευση όταν τα επαγγέλματα σβήνουν το ένα μετά το άλλο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΛΕΓΑΝΕ

Μας λέει ο Χ. Μέτιος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ότι η  κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση με σκοπό αυτή, να συνδυαστεί με τις ανάγκες της αγοράς.

Πολύ αργά θυμήθηκαν τις ανάγκες της αγοράς και τον συνδυασμό της με την επαγγελματική εκπαίδευση και ο λόγος είναι ότι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, η αγορά θα «τελειώσει» και σε αυτό έβαλε το χεράκι του εκτός από την Αθήνα με τις; Ανερμάτιστες αποφάσεις της εξ αιτίας του κορωνοιού και ο Χ. Μέτιος.

Ακόμα η αγορά να δει εκείνη την μη επιστρεπτέα στήριξη.

Θα ήταν προτιμότερο ο κ. Γραμματέας της εκπαίδευσης, πριν επισκεφτεί τον Χ. Μέτιο για να συζητήσει … τι ακριβώς μαζί του στα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, μιας και εκτός από ένα ξερό Δελτίο Τύπου δεν μάθαμε το ακριβώς συζήτησέ και αν συζητήθηκε, να βγει μια βόλτα στην αγορά ή να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών να του πούνε τι ανάγκες σε επαγγελματικές ειδικότητες έχουν και σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν και προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια, να οργανώσουν και την επαγγελματική εκπαίδευση, έτσι ακριβώς όπως κάνουν τα κράτη που προοδεύουν.

Διαφορετικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ήλθον, ήπιε έναν καφέ με τον Χ. Μέτιο, έγραψε μετακίνηση εκτός έδρας και απήλθε.