Το λάθος μήνυμα που εκπέμπουν οι 3 μειονοτικοί βουλευτές με την συνάντηση Τσαβούσογλου

 

Το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελληνικής Πολιτείας δεν είναι μόνο η αδράνεια της στα θέματα της Θράκης και που θα μπορούσαν να βελτιώσουν κατά πολύ την καθημερινότητα της μειονότητας σε αυτήν την δύσκολη περιοχή της Ελλάδος αλλά στον πρωταγωνιστικό ρόλο που δίνουν οι τοπική παράγοντες στο Τουρκικό Προξενείο και φυσικά στην Τουρκία.

Η πιο απροκάλυπτη μορφή καταπίεσης της μειονότητας είναι η παράδοσή της στον εκάστοτε επικεφαλής του Τουρκικού Προξενείου, τους μηχανισμούς του, και του παρακράτους της Άγκυρας που κινείται γύρω του.

Η εργαλειοποίηση της μειονότητας και η ένταξη στο οπλοστάσιο της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, υπονομεύει κάθε τι θετικό σε αυτή την κατεύθυνση από την Ελληνική Πολιτεία.

Στην επίσκεψη Τσαβούσογλου και στο γεύμα που παρατάθηκε στο χωριό θάμνα του Ιάσμου,  συνδαιτημόνες του ήταν οι ψευτο μουφτήδες, αυτοδιοικητικοί της μειονότητας το ΚΙΕΦ και φυσικά οι τρείς μειονοτικοί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι με όρκο αποδέχθηκαν την επίσημη εξωτερική πολιτική της Χώρας Ιλχάν Αχμέτ και Μπαράν Μπουρχάν του ΚΙΝΑΛ και ο Χουσείν Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία των τριών μειονοτικών βουλευτών στο γεύμα με τον Τσαβούσογλου, στέλνει αρνητικά μηνύματα στην μειονότητα και φυσικά προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο τους και την εκπροσώπηση των ίδιων των Ελλήνων Πολιτών της Μειονότητας.

Οι τρείς βουλευτές αποδέχθηκαν με την εισαγωγή τους στο κοινοβούλιο τις διεθνής συμβάσεις που υπέγραψε η Χώρα άρα και την συνθήκη της Λωζάνης.

Άρα κάθε κίνηση τρίτης Χώρας η οποία προκαλεί την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λωζάνης, θα έπρεπε να τους βρίσκει απέναντι βάση του όρκου που έδωσαν στο Σύνταγμα.

Σε αυτήν την περίπτωση οι τρείς βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα πρέπει να εξηγήσουν πώς αντέδρασαν όταν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας τους αποκάλεσε «μέλη της Τουρκικής Μειονότητας».

Επίσης θα πρέπει να εξηγηθεί αν σαν μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας παραβρέθηκαν εκεί σε ένδειξη αβροφροσύνης; Ή μεταφορά προβλημάτων σε έναν Υπουργό Εξωτερικών τρίτης Χώρας;

Με λίγα λόγια, οι τρείς μειονοτικοί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου (;) μετέφεραν τα προβλήματα της περιοχής σε έναν υπουργό Εξωτερικών μιας τρίτης χώρας, ζητώντας την λύση αυτών των προβλημάτων;

Αλήθεια τι θα σκεφτούν οι Έλληνες Πολίτες της Θράκης μουσουλμάνοι όταν βλέπουν αυτόν τον ξεπεσμό των τριών βουλευτών οι οποίοι θεωρητικά τουλάχιστον, ψηφίστηκαν από τους ίδιους για να τους λύσουν τα προβλήματα τους στον τόπο τους;

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες Πολίτες Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα κατάλαβαν πολύ καλά τον λόγο της παρουσίας τους στο γεύμα και δεν είναι άλλος από την προσωπική τους προβολή και επανεκλογή από τους μηχανισμούς που διαθέτει η Άγκυρα στην Θράκη.

Τα προβλήματα των μειονοτικών στην Θράκη μπορούν να περιμένουν έως ότου εξασφαλιστεί η προσωπική τους πολιτική ύπαρξη.

Λυπηρό αυτό για τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους και ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι οι εκλεκτοί τους κοιτάζουν την πάρτι τους και όχι την επίλυση των δικών τους προβλημάτων.

Το πώς θα αντιδράσουν οι μειονοτικοί ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές αυτό εξαρτάτε από την ίδια την Ελληνική Πολιτεία όταν καταστήσει σαφές ότι ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στηρίζει τα συμφέροντα της χώρας του και όχι μιας τρίτης χώρας η οποία παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης.