ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ .
Τελικά η Τουρκική διπλωματία , έχει πετύχει να επιβάλλει δικό της πρωτόκολλο ,στις επισκέψεις στην Θράκη Τούρκων αξιωματούχων, ως ιδιωτικες.
Με το τέχνασμα αυτό ,την αδράνεια της Ελληνικής πολιτείας, έχουν πετύχει να έρχονται σε επαφή με τους Θρακιώτες Έλληνες μουσουλμάνους, σε χώρους που θεωρούνται παράνομοι από την Ελληνική Πολιτεία όπως οι ψευτομουφτειες Κομοτηνής και Ξάνθης, εκεί διατρανώνουν όλοι μαζί την αγάπη τους προς την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Διαχρονικά οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια στην κατάσταση αυτή, όπως και στην πολιτιστική, θρησκευτική ,πολιτική, κοινωνική παρεμβατικότητα του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής .
Οι λόγοι που δεν αντιδρούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να επιβάλλουν δικό τους πρωτόκολλο στις επισκέψεις <<ιδιωτικού >> χαρακτήρα Τούρκων αξιωματούχων, όπως και το να αξιώσει τον περιορισμό των Τούρκων προξενικών υπαλλήλων στην Κομοτηνή , σύμφωνα με τη Διεθνή σύμβαση της Βιέννης περί προξενικών σχέσεων ,είναι φαινόμενο εθνικής μειοδοσίας.
Εδώ και τώρα απαγόρευση ιδιωτικών επισκέψεων Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη λόγο εθνικής ασφάλειας και μη τήρηση των διεθνών συνθηκών όπως της Συνθήκης της Λοζάνης, διπλωματικός έλεγχος στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και περιορισμός του προξένου στα καθήκοντά του ,εν ανάγκη μη συμμόρφωσης κλείσιμο του τουρκικού προξενείου, τα οφέλη είναι περισσότερα από την ζημία. Δεν συζητάς με αυτούς που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εις Βάρος της πατρίδας σου, περιορίζεις τις διπλωματικές επαφές μέχρι να αλλάξουν νοοτροπία. Εάν ο διάλογος αυτός δεν είναι bona fide και ειλικρινής τότε πρέπει να καταγγέλλεται δημοσίως και χωρίς περιστροφές ιδίως όταν είναι φανερή η ανυπαρξία, ουσιαστικής προόδου σχετικά με την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων της ελληνορθόδοξης μειονότητας.