Π. Λύρατζης. Γενοκτονία των Ποντίων: Να κάνει η Ξάνθη ότι και ο δήμος Θεσσαλονίκης
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ; ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ DEP;
Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Π. Λύρατζης, καλεί τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη, να πάρει απόφαση όμοια με αυτή την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης όπου με ψήφισμά του ζητά από την κυβέρνηση την διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των 353.000 ψυχών που χάθηκαν από το κύμα μίσους των νεότουρκων.
Πολύ σωστά ο Π. Λύρατζης προκαλεί τον δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη όμως ο ίδιος θα τολμήσει να φέρει τέτοιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;
Θα τον αφήσουν οι “υποχρεώσεις” προς το DEP;
Τον ψευτομουφτή;
Τους αντιδημάρχους του;
Καλούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη άμεσα να καλέσει το Δημοτικό συμβούλιο για παρόμοια απόφαση.
Φτάνει ποια με τι ανούσιες ανακοινώσεις που γίνονται για τους ψήφους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητάει από την ελληνική Πολιτεία να συμπεριλάβει στη διπλωματική της ατζέντα το θέμα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ποντιακού λαού
Τη συμπαράστασή του στο «δίκαιο αγώνα των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση του απαράγραπτου εγκλήματος της Γενοκτονίας 353.000 ομογενών μας στον ιστορικό Πόντο», εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τα θύματα μίας από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συ παρίσταται στον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση του απαράγραπτου εγκλήματος της Γενοκτονίας 353.000 ομογενών μας στον ιστορικό Πόντο.
Η Τουρκία επιμένει να μην αναγνωρίζει τις βαρύτατες ιστορικές ευθύνες της για το έγκλημα αυτό κατά της ανθρωπότητας, όπως και τα ανάλογα εναντίον των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας στη διπλωματική της ατζέντα, ώστε να οδηγήσει τη γειτονική χώρα στην αυτοκριτική για το ένοχο παρελθόν της, κάτι που θα δράσει καταλυτικά στη σφυρηλάτηση και εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή μας».