Ελληνική Δημοκρατία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

 

Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΑ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;

 

Κι η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας, δηλαδή για το καλό των πολιτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν συνεχίσει η αστυνομία να ρίχνει τόσα πρόστιμα στο τέλος όσοι γλυτώσουν από τον κορωνοιό θα πεθάνουν από την ασιτία.

Μπορεί ο μισός πληθυσμός της Χώρας να λιμοκτονεί και να μην γνωρίζει πως θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα, η αστυνομία, με πολιτικές εντολές, συνεχίζει να σφυροκοπά τους Έλληνες Πολίτες με πρόστιμα, την στιγμή που λαθρομετανάστες λόγω έλλειψης τόπου μονίμου διαμονής, γυρνάνε «σάλμα» και σκορπίζουν τον θάνατο.

Διαβάστε πρόστιμα και αφήστε το στομάχι σας να σφιχτεί από μόνο του.

Αναλογιζόμενος ο μέσος πολίτης ότι ένα πρόστιμο των 300 ευρώ σε έναν οικογενειάρχη ή έναν επαγγελματία των 1000 ευρώ, θα τον αφήσει νηστικό τουλάχιστον για ένα μήνα, μιας και τα ψώνια μίας οικογένεια μόνο για τον μήνα ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλές οικογένειες ζουν με ένα επίδομα – αν ήταν εργαζόμενος προ της πανδημίας- ΄ύψους μόλις 400 ευρώ – αν ήταν άνεργος, ούτε αυτό το επίδομα – ψίχουλο – που δίνει η κυβέρνηση δεν το παίρνει.

Παρόλη την ένδεια του μέσου πολίτη, η αστυνομία είναι αμείλικτη όπως για παράδειγμα σε ένα μπακάλικο της γειτονιάς που ο μπακάλης ξέχασε να βάλλει την ταμπέλα που να λέει πόσα άτομα χωρούνε μέσα.

Με λίγα λόγια εκεί ο νόμος είναι αμείλικτος και «παίρνει» το κεφάλι στην κυριολεξία του μπακάλι γιατί δεν έβαλε την ταμπέλα. Δηλαδή για να αντιληφθούμε πώς αντιλαμβάνονται την εφαρμογή του νόμου οι έχοντες μεταξωτά βρακιά στους κ@λους τους, πληρωμένα βεβαίως, βεβαίως από τους Έλληνες πολίτες, ένα μικρό μπακάλικο και να θέλεις να βάλεις πάνω από δύο άτομα δεν χωράνε. Εκεί ο νόμος εφαρμόστηκε και ορθά έπραξε ο αστυνομικός, ο οποίος προφανώς δεν γνώρισε φτώχια.

Όμως, την ζημία στον μπακάλι που έκανε οι κυβέρνηση και οι «επιστήμονές» της που σακάτεψαν την αγορά, ποιος θα την πληρώσει;

Διαβάστε πρόστιμα και βγάλτε αβίαστα το συμπέρασμα ποιος την «πατάει». Είναι εύκολο. Ο αδύναμος

  • από 1.000 ευρώ σε κουρείο και σε κατάστημα λιανικού εμπορίου διότι δεν τηρούσαν την υποχρέωση για παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού,
  • 000 ευρώ σε ψητοπωλείο και από 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραμονή εντός – εκτός καταστήματος,
  • από 300 ευρώ σε (2) παντοπωλεία για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται εντός του χώρου,
  • 300 ευρώ σε μίνι μάρκετ για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται εντός του χώρου,
  • από 300 ευρώ σε (2) καταστήματα κινητής τηλεφωνίας για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται εντός του χώρου,
  • 000 ευρώ σε ζαχαροπλαστείο και από 300 ευρώ σε (4) πελάτες για παραμονή εντός – εκτός καταστήματος,
  • 000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραμονή εντός – εκτός καταστήματος.
  • σύλληψη και 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ καθώς κατελήφθη να εξυπηρετεί (2) καθήμενους πελάτες εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμα των 600 ευρώ για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης,
  • 000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και 300 ευρώ σε πελάτη για μη χρήση μάσκας.
  • σύλληψη και 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ψησταριάς, διότι κατελήφθη να εξυπηρετεί (8) καθήμενους πελάτες στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης,
  • σύλληψη και 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια ψησταριάς, διότι κατελήφθη να εξυπηρετεί (8) καθήμενους πελάτες στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες.

5.000 ευρώ σε αλλοδαπό, για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα.

Σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου για παραμονή πελατών στον εσωτερικό – εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

 

Σύλληψη και 3.000 ευρώ σε διοργανώτρια συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε (12) παρευρισκόμενους.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (5.264) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.790) άτομα.

1750 Άτομα για τον κορωνοιό και οι εκτελεστές των δημοσιογράφων ελεύθεροι.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα.

 

Κι η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας, δηλαδή για το καλό των πολιτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν συνεχίσει η αστυνομία να ρίχνει τόσα πρόστιμα στο τέλος όσοι γλυτώσουν από τον κορωνοιό θα πεθάνουν από την ασιτία.