Ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Αβδήρων Β. Ρούφος και ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ξάνης Ν. Τσιναρίδης, εκτός από τις ευχές τους τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα πρός τους αγρότες και τις οικογένειες τους, συνεχίζουν με ζήλο και προσπάθεια να μετατρέψουν την Ένωση σε ένα δυνατό εργαλείο στήριξής τους.

Με μεγάλη προσπάθεια μείωσαν τις οφειλές μεγαλοωφειλετών, που δημιουργήθηκαν από κακές επιλογές των περασμένων δεκαετιών, και ήδη άρχισε να πατά στα πόδια της, πράγμα που σημαίνει ότι αν η Ένωση είναι δυνατή, θα στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αγρότες της Ξάνθης.
Γιατί άλλο είναι ο κάθε αγρότης να πουλάει πέντε τόνους καλαμπόκι σε εμπόρους, και άλλο είναι, η Ένωση με ένα ελάχιστο κέρδος να πουλάει εκατομμύρια τόνους σε μεγάλους πελάτες της.
Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες για να πετύχουν καλύτερες τιμές, θα πρέπει να στηρίζουν την Ένωση.

Οι λόγοι είναι πολλοί ο κυριότερος όμως είναι ότι ο κόπος τους θα πληρώνεται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις μηνών. Το ίδιο ισχύει και για το ακτινίδιο, το ίδιο ισχύει για κάθε παραγωγή. Η Ένωση έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί πολύ καλύτερα, όταν γνωρίζει ότι τυγχάνει της στήριξης των αγροτών.