ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

«Φοβόμαστε να μείνουμε στα χωριά μας. Μόλις πέσει ο ήλιος, αμπαρωνόμαστε στα σπίτια μας. Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι»

 

Σοβαρή καταγγελία μόλις δεχτήκαμε από τα χωριά Πόρτο Λάγος, Κουτσό και Ν. Κεσσάνη με το θέμα του καθημερινού ανθρωποκυνηγητού της αστυνομίας και τον λαθρομεταναστών και ποιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει κάτοικος της Ν Κεσσάνης, χθες το βράδυ, λόγω της έντονης παρουσίας των λαθρομεταναστών και της αστυνομίας, κλειδώθηκαν στα σπίτια του υπό τον φόβο να μην δεχθούν επίθεση από τους λαθρομετανάστες οι οποίοι όταν δεν υπάρχει αστυνομία στην περιοχή, αποθρασύνονται τόσο πολύ, που ότι βρίσκουν μπροστά τους το ρίχνουν στο πλιάτσικο.

«Φτάνει» πια λένε οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο διάβα των λαθρομεταναστών προς την Θεσσαλονίκη και εδώ είναι το όλο πρόβλημα.

Ποιος λοιπόν θα δώσει ανάσες ελπίδας και αισιοδοξίας στους κατοίκους της πεδινής Ξάνθης που μόνοι και αβοήθητοι προσπαθούν να φυλαχτούν από τον κωρονοιό και τους λαθρομετανάστες;

Με λίγα λόγια, ότι ζημιά στην ψυχή και την τσέπη των κατοίκων των χωριών, δεν έκανε ο κορωνοιός, την κάνουν οι λαθρομετανάστες που ανεξέλεγκτα πλέον κινούνται στην πεδινή περιοχή της Ξάνθης και καταστρέφουν κάθε ικμάδα σπέρνοντας τον φόβο στους κατοίκους των χωριών της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης τι προτίθενται να κάνουν για να ενισχύσουν το αίτημα του Αστυνομικού Διευθυντού για αύξηση τους προσωπικού της αστυνομίας;