Το έσκασε το παραμύθι ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «αθώο»; και πιστεύει κανείς ότι ήταν μία ιδέα του Πρωθυπουργού; Όχι βέβαια, απλά ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο «λαγός» της υπόθεσης του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που ναι μεν δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να ταξιδέψεις από και προς την Ευρώπη.

Για του λόγου το αληθές δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει προσεκτικά την δήλωση του υπουργού τουρισμού μετά την σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών και φυσικά την παρέμβαση της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόεδρο της Ε.Ε. που στην ουσία επιβεβαιώνει αυτά που λένε οι εγχώριοι κυβερνήτες.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανέπτυξε το ελληνικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «ο εμβολιασμός δε θα είναι, σε καμία περίπτωση, υποχρεωτικός, ούτε θα τίθεται σαν προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος. Το πιστοποιητικό δεν παραβιάζει, ούτε καν απειλεί έστω και στο ελάχιστο, τα προσωπικά δεδομένα των ταξιδιωτών. Ωστόσο, ένα τυποποιημένο, ενιαίο έγγραφο για όσους έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση με εναέρια, θαλάσσια και επίγεια μέσα μεταφοράς. Η σχετική πρόταση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε εύφορο έδαφος, όπως φάνηκε στις δύο τελευταίες Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη έως την καθολική εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού».