Ελπίζουμε ο Κ. Μητσοτάκης, επιτέλους, να κατάλαβε ότι το πρόβλημα είναι Ελληνοτουρκικό και όχι Ευρωτουρκικό

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΒΕΤΟ;

 

Μετά και το χαστούκι που εισέπραξε η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους Εταίρους στο θέμα των κυρώσεων για την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των Εθνικών συμφερόντων της Χώρας, ελπίζουμε να συνετίσει τον Πρωθυπουργό και να μην αναζητεί χίμαιρες στα σαλόνια των εταίρων της Ε.Ε.

Εδώ και μήνες φωνάζουμε ότι το θέμα  της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας δεν αφορά την Ευρώπη αλλά την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους.

Οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι έχουν σε προτεραιότητα τις οικονομικές δοσοληψίες και τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, παρά τις απειλές που δέχονται Ελλάδα και Κύπρος από την ίδια, κράτη μέλη της Ε.Ε.

Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να χαρακτηρίσει με «καρπαζιά» προς τον Ελληνισμό την συμπεριφορά των Ευρωπαίων.

Ακούσαμε όλοι πολλές φορές στον δημόσιο λόγο του Πρωθυπουργού να κάνει αναφορά σε ένα ευρωτουρκικό πρόβλημα και όχι Ελληνοτουρκικό κάτι που πριν από την σύνοδο κορυφής, είχε ξεσηκώσει και οργισμένη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν που έλεγε ότι η Ευρώπη δεν είχε κανένα λόγο στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος, γνώριζε πολύ νωρίτερα ή «διάβασε» πολύ νωρίτερα τις συμπεριφορές των «εταίρων» μας στην Ε.Ε. από ότι η Ελληνική Διπλωματία.

Τώρα γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έθεσε βέτο; Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους Έλληνες Πολίτες οι οποίοι ψάχνουν με αγωνία ένα στήριγμα και μία ελπίδα από την Ελληνική Πολιτική ελίτ που θα τον γεμίσει με θάρρος, αυτοπεποίθηση και φυσικά περηφάνεια.

Ένα στήριγμα που δυστυχώς την τελευταία δεκαετία, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έδωσε αυτήν την ελπίδα στους Έλληνες που να λέει ότι οι Πρωθυπουργοί που πέρασαν χωρίς να εξαιρείται και ο νυν, αντιμετωπίζουν τα Εθνικά Θέματα, με φόβο απέναντι σε έναν γίγαντα – Τουρκία – με γυάλινα πόδια.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Να ξεκινήσει από το ότι δεν έγινε τίποτε.

Δεν έγινε καμία Εθνική τραγωδία όπως αυτή του 1922.

Η Ελλάδα είναι εδώ, διαθέτει κυβέρνηση με υψηλή αποδοχή από τους πολίτες, για τα σημερινά δεδομένα. Ο στρατός είναι εδώ, οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, να αναπτερωθεί το Εθνικό Φρόνημα και φυσικά όλοι μαζί, πολιτεία, πολίτες και στρατός, να εργαστούμε για την προστασία της χώρας από τις εχθρικές ενέργειες σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας από την Τουρκία.

Πρώτα όμως ο Κ. Μητσοτάκης, θα πρέπει να αντιληφθεί, ότι αυτός έχει την ευθύνη να παραδώσει την Χώρα στις επόμενες γενιές έτσι όπως την παρέλαβε.

Κυριάκο Μητσοτάκη ιδού η Ρόδος.