Lockdown. Ταφόπλακα στο μυαλό του Έλληνα γονέα που έχει μαθητή στο δημοτικό και το νήπιο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Από σήμερα δυστυχώς, ζούμε ημέρες Μαρτίου και Απριλίου όπου η ικμάδα των Ελλήνων πολιτών μπαίνει για μία ακόμη φορά στο ψυγείο.

Σαφώς και δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε πώς και γιατί φτάσαμε σήμερα εδώ.

Οι διαφορές από την περίοδο Μαρτίου και Απριλίου του παρόντος χρόνου είναι ελάχιστες όπως η υποχρεωτική μάσκα μέσα και έξω καθώς  και τα παιδιά του δημοτικού  και τα νήπια θα συνεχίσουν το σχολείο τους.

Σε τελευταίο κομμάτι ας προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τον λόγο και την λογική που η κυβέρνηση επί σκοπό αποφάσισε τα μικρά σε ηλικία παιδιά να τα αφήσει εκτεθειμένα στον κίνδυνο.

Αναζητούμε με το λίγο μυαλό μας την λογική αυτής της απόφασης.

Ομολογούμε ότι αδυνατούμε.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο κίνδυνος να κολλήσουν τα μικρά παιδιά κορωνοιό είναι ελάχιστος.

Προσέξτε. Είναι ελάχιστος.

Άρα υπάρχει μία ελάχιστη περίπτωση τα μικρά παιδιά να νοσήσουν και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει την απόλυτη προστασία των παιδιών. Άλλωστε το επιβεβαιώνει και η ίδια στις δηλώσεις της.

Η κυβέρνηση στηρίζεται στο γεγονός ότι κατά την άποψη των επιστημόνων που λέει ότι τα μικρά παιδιά δεν κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό να νοσήσουν,  αλλά δεν το αποκλείει και άρα τα νήπια και τα παιδιά του δημοτικού, έστω σε ελάχιστο βαθμό, κινδυνεύουν.

Η ερώτηση έρχεται μόνη της.

Εφ όσον υπάρχει και η απειροελάχιστη περίπτωση τα Ελληνόπουλα να νοσήσουν, ποιος γονιός θα αφήσει το παιδί του έστω και απειροελάχιστα να νοσήσει;

Μάλιστα για να εκβιαστεί ο γονιός αν τα νήπια δεν παρακολουθήσουν το σχολείο, είναι εντολή,  μας λένε οι νηπιαγωγοί, θα χάσουν την χρονιά τους.

Δηλαδή η κυβέρνηση έχει στα σκαριά, εν μέσω κωρονοιού να ετοιμάσει τους αυριανούς επιστήμονες σε βάρος της υγείας της οικογένειας;

Το πιστεύει αυτό ένα κανονικό μυαλό γονέα;

Το έχουμε ξαναγράψει. Μακριά από εμάς οι θεωρίες συνομωσίας όμως, ας μας δώσει επιτέλους, κάποιος από όλους αυτούς που νοιάζονται για το καλό μας, μία λογική εξήγηση.

Πώς είναι δυνατόν τα νήπια που χρειάζονται την άμεση φροντίδα και προστασία να εκτίθενται στον κορωνοιό και τα μεγάλα παιδιά που μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους να είναι στα σπίτια τους και να εκπαιδεύονται με τηλεδιάσκεψη.

Έχουμε την αίσθηση ότι η κ. Κεραμέως το «τερμάτισε».

Εκτός πιά, αν η κυβέρνηση, πιστεύει ότι θα μείνει στα σαλόνια της εξουσίας τα επόμενα 30 χρόνια, όταν δηλαδή τα σημερινά νήπια αποφοιτήσουν και γίνουν επιστήμονές, επαγγελματίες και λόγω «εκπαίδευσης» από τα νήπια, θα είναι «πιστοί» και «υπάκουοι» πολίτες.

Αν δεν πειραματίζονται κάποιοι πάνω στα παιδάκια μας τότε είναι κάτι άλλο και μακριά από εμάς οι ιστορίες συνομωσίας.