Ο δήμαρχος και η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παλιά πόλη

Με την φράση «εγώ έδωσα εντολή να κλείσει η παλιά πόλη», ο δήμαρχος Μ. Τα΄σπελης, κοινοποίησε την πρόθεση του στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης κεκλεισμένων των θυρών μετά σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης και αν κάποιος κρίνει από την πορεία και τον αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς της διοικούσας παράταξης προς το Σώμα, τότε ορθώς ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Μπούτος, δείχνοντας για μία ακόμη φορά τον κακό εαυτό του, πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις  κεκλεισμένων των θυρών το δημοτικό συμβούλιο.

Τώρα αν έχει δίκιο και είναι ορθή η απόφαση του Μ. Τσέπελη, ο χρόνος θα το δείξει.

Όμως, άλλο ο δήμαρχος να παίρνει απόφαση και να κλείνει τους δρόμους της πόλης γιατί έτσι γουστάρει στην προσπάθεια του να προστατεύσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων του – τουλάχιστον ακούστηκε και αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο  – και άλλο η προστασία των συμφερόντων των κατοίκων της παλιάς πόλης και φυσικά των επιχειρήσεων.

Αυτά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Άλλο ένας δήμαρχος με τι όποιες αποφάσεις του να προσπαθεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις στην παλιά πόλη και άλλο τις δικές του επιχειρήσεις. Αυτό είναι ανήθικο.

Αν έκλεινε τις επιχειρήσεις του και έλεγε, κύριοι εγώ κλείνω τις επιχειρήσεις μου και κλείνω τους δρόμους θα του βγάζανε όλοι το καπέλο. Το να χρησιμοποιείς όμως την εξουσία για να προστατεύσεις – αν είναι έτσι τα πράγματα – τις επιχειρήσεις σου, ότε το όλο θέμα παίρνει άλλη τροπή και τίθεται ευθέως θέμα ηθικής.

Μάλιστα στην αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος απευθυνόμενος σε σύμβουλο της αντιπολίτευσης με περισσό τσαμπουκά φέρετε να είπε, «τι μουρμουράς είναι και τα δικά μου μαγαζιά στην παλιά πόλη».

Με αυτή την συμπεριφορά αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο δήμος Ξάνθης διοικείται από ανθρώπους που είναι επηρεασμένοι από την «δημοκρατία» του Ερντογάν.