Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Απόστολος Πεϊτσόγλου: Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων : «Καλές οι δημόσιες σχέσεις αλλά στην ώρα τους. Προηγείται η δουλειά».

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε όλοι μας, πώς τα καταφέρνουν κάποιες επιχειρήσεις της παροχής υπηρεσιών και στέκονται όρθιες σε αυτήν την οικονομική λαίλαπα που μαστίζει την Ξάνθη και όλη την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, όπου το κακό μεγάλωσε και άλλο  η πανδημία.

Κυρίως αυτή η διαπίστωση έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως τα συνεργία και τα ηλεκτρολογία, δηλαδή επιχειρήσεις όπου ο επιχειρηματίας είναι ο ίδιος  αρχιμάστορας, ανεξάρτητα από όσους υπαλλήλους, τσιράκια και «μαστόρια» έχει προσλάβει για να κάνει πιο καλά την δουλειά του.

Θα μείνουμε στον ίδιο τον επιχειρηματία – αυτοαπασχολούμενο – και μάστορα.

Να πάμε στο δια ταύτα. Παρόλο που η επιχείρηση του Α. Πειτσόγλου έχει έμπειρο προσωπικό στην επιχείρηση του, ο ίδιος είναι «όρθιος» και με τα εργαλεία στο χέρι ΌΛΗ ΤΗΝ ΏΡΑ ψάχνει μέσα στα «σωθικά» του αυτοκινήτου, του φορτηγού, του λεωφορείου, του τρακτέρ για να βρεθεί η βλάβη στο ηλεκτρικό – ηλεκτρονικό σύστημα, να αποκατασταθεί και ο ίδιος να παραδώσει το όχημα στον πελάτη ή το φορτηγό στην επιχείρηση ή το λεωφορείο για να βγει δρομολόγιο, ακόμη και το επισκευασμένο στα ηλεκτρικά τρακτέρ το παραδίδει ο ίδιος.

Τι σηματοδοτεί αυτή η συνεχείς παρουσία στο όχημα και όχι στις δημόσιες σχέσεις του αφεντικού – Απόστολου; –  «Ναι χρειάζονται και οι δημόσιες σχέσεις, λέει ο Α. Πειτσόγλου αλλά, στην ώρα τους. Προηγείται η επισκευή του αυτοκινήτου και θα βρούμε χρόνο για δημόσιες σχέσεις» λέει και έχει δίκιο. Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ ή του επαγγελματικού οχήματος πληρώνει για να ετοιμαστεί γρήγορα το όχημά του να για να εργαστεί ή να κάνει το ταξίδι του. Σε αυτήν την λογική κινείται ο Απόστολος Πειτσόγλου, σεμνά, ταπεινά και εργατικά. Γιατί λοιπόν αυτός ο μάστορας να μην έχει δουλειά; Γιατί λοιπόν να μην τον προτιμήσουν οι πελάτες του; Είναι αλήθεια ότι με τα ηλεκτρονικά συστήματα που είναι κατασκευασμένα τα καινούρια οχήματα θέλει γνώσεις και πολύ μεγάλη προσοχή κατά την επισκευή τους.

Η εποχή που ο μάστορας κυκλοφορούσε με ένα κατσαβίδι στο χέρι και στην μύτη του δεμένη μία λάμπα φώτων του αυτοκινήτου πάει, πέρασε ανεπιστρεπτί.

Τώρα θέλει γνώσεις, συνέπεια ακριβό εξοπλισμό για να μπορέσει να σταθεί η επιχείρηση.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΙΤΣΟΓΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ.