Πλευρικά διόδια στην Ξάνθη – Ακόμη μια μαχαιριά στην καρδιά της;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Θα μπορούσε κανείς να συγχαρεί την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για την επιμονή της να τελειώνει με τις εκκρεμότητες όπως αυτή με τα πλευρικά διόδια. Παρεμπιπτόντως στην διαδρομή Ξάνθη – Γιάννενα, προστέθηκαν ακόμη 4 ή 5 διόδια σύνολο 12 πήγαινε και 12 έλα. Κόστος όσο ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ για να σε πάει στον προορισμό σου.

Θα μπορούσε κανείς να συγχαρεί τους τοπικούς άρχοντες για την «μούγκα στην στρούγκα».

Θα μπορούσε κανείς να συγχαρεί τους Ξανθιώτες οι οποίοι δέχονται «αμάσητα» ότι άσχημο συντελείτε στην περιοχή μας.

Τέλος θα μπορούσε να συγχαρεί κανείς τα συνδικαλιστικά στελέχη των επαγγελματιών και φυσικά τους επικεφαλής αυτών των φορέων που βλέπουν την κυβέρνηση να αποτελειώνει την οικονομία της Ξάνθης και αυτοί αναλίσκονται σε ημερίδες για το τι μέλη γενέσθαι στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, ζητώντας από την κυβέρνηση να συνδράμει και να στηρίξει την Ξάνθη, την στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση σκάβει τον τάφο της.

Η κυβέρνηση έχει γραμμένη την Θράκη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Το αποδεικνύει καθημερινά και φυσικά η απαγόρευση εισόδου βαλκάνιων τουριστών από τις διόδους, είναι απλά το κερασάκι της τούρτας και φυσικά δεν θα μπούμε με κανέναν σε αντιπαράθεση ποιος είναι ποιο πολύ ΝΔ από ποιόν. Το ποιος είναι φαίνεται καθημερινά στις «γλώσσες» που γλύφουν όποιον θεωρούν ότι είναι κοντά στον Μητσοτάκη και μπορεί να τους κάνει την δουλειά τους παραβλέποντας δυστυχώς ότι η κυβέρνηση παραμελεί, δολοφονεί, εξοστρακίζει τους Θρακιώτες από την Θράκη.

Να πάμε και στους τοπικούς άρχοντες ξεκινώντας από τους τοπικούς βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης και τους δημάρχους του νομού.  Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν την Ξάνθη να μαραζώνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, βλέπουν και νέα «μπάρα» στον νομό με τα πλευρικά διόδια η οποία θα αποτρέψει σε κάθε διερχόμενο τουρίστα να μπει στην πόλη και στον νομό αφήνοντας το κάτι τις του, αλλά οι τοπικοί άρχοντες «μούγκα στην στρούγκα».

Βέβαια θα μου πει κάποιος. Οι τοπικοί άρχοντες για να ξεσηκώσουν τον λαό, να αντιδράσει και να απαιτήσει το δίκιο του, θα πρέπει να εμπνέουν τον λαό της Ξάνθης και φυσικά το ερώτημα παραμένει.

Οι τοπικοί άρχοντες εμπνέουν τον λαό της Ξάνθης;

Μην ρωτήσετε πώς εκλέχθηκαν  αφού δεν ενέπνευσαν τον λαό της Ξάνθης.

Πικραμένη ιστορία που θα ασχοληθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Όπως και να έχει το θέμα οι τοπικοί άρχοντες της Ξάνθης περιμένουν από τους επόμενους να πολεμήσουν για τα δίκια του λαού της Ξάνθης, αφού οι ίδιοι έχουν για την τρέχουσα 4ετία εξασφαλισμένη την θεσούλα τους.

Το να συγχαρεί κάποιος έναν λαό ο οποίος ψηφίζει ανθρώπους βολεμένους ή για να βολευτούν καλλίτερα, σαφώς και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Οι Ξανθιώτες θα πρέπει να είναι οι μοναδική περίπτωση ψηφοφόρων που βλέπουν ότι αυτόν ή αυτήν που πρόκειται να ψηφίσουν ότι θα οδηγήσουν τον νομό και την πόλη στον γκρεμό και πάνε και τον ψηφίζουν. Σίγουρα θα πρέπει να συγχαρούμε τους ψηφοφόρους της Ξάνθης που ψήφισαν αυτούς τους τοπικούς άρχοντες οι οποίοι κατεβαίνουν στην Αθήνα δήθεν για να μεταφέρουν τα προβλήματα του νομού ή της πόλης και απλά φωτογραφίζονται με τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, κάνουν την λεζάντα τους, επιστρέφουν στην Ξάνθη, λένε ότι παλεύουν για το καλό τους  και οι Ξανθιώτες ακόμη περιμένουν την επίλυση των προβλημάτων όπως π.χ. η αστυνομική σχολή που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο λαθρομεταναστών, εξασφαλίζοντας τους τα προς το ζην και οι ίδιοι οι Ξανθιώτες, ακόμη βέβαια δεν έφθασαν όλοι να ψάχνουν στα σκουπίδια, αλλά θα γίνει και αυτό.

Εν ολίγοις, αυτοί μας αξίζουν, αυτούς έχουμε.

Τέλος όσο για τα συνδικαλιστικά στελέχη των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, προς το παρών περιορίζουν την δραστηριότητά τους σε ημερίδες και επιστολές προς την κυβέρνηση.

Ένα έργο χιλιοπαιγμένο, χιλιοειπωμένο και αδιάφορο.

Τελικά «τελειώνει» η Ξάνθη;

Οι πλευρικές μπάρες των διοδίων θα είναι το τελευταίο που γίνεται και ξεκινά η ανεξέλεγκτη κατρακύλα ή μήπως, την τελευταία στιγμή, όλοι μας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πάει άλλο και ανασκουμπωθούμε και στείλουμε όλους αυτούς που μας ρουφάν το μεδούλι στον αγύριστο και να διαλέξουμε ανθρώπους που βγάζουν ένα τίμιο κομμάτι ψωμί και ξέρουν να πονάνε τα ξένα λεφτά;