Τα βασικά σημεία μιας ανακαίνισης

Οι εργασίες μιας ανακαίνισης είναι πολλές και πολύ σημαντικές για κάθε χώρο του σπιτιού. Φυσικά, το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικές απαιτήσεις και εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Όμως, υπάρχουν και εργασίες που είναι κοινές για όλους τους χώρους και τις οποίες πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως για ένα καλό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν λίγο αναλυτικά αυτές τις εργασίες…

  • Αλλάζουμε τα δάπεδα:

Όταν ξεκινάμε μια ανακαίνιση σπιτιού, τις περισσότερες φορές αφαιρούμε τα παλιά πατώματα και πλακάκια και τα αντικαθιστούμε με καινούρια. Συχνά, τα παλιά πλακάκια έχουν αρχίσει να φουσκώνουν, ενώ τα πατώματα φθείρονται. Έτσι δημιουργείται επιτακτική ανάγκη να αντικατασταθούν με καινούρια. Φροντίζουμε λοιπόν να επενδύουμε χρήματα σε καλά και άριστης ποιότητας πλακάκια και πατώματα, ώστε να έχουν διάρκεια στο χρόνο και μεγαλύτερη αντοχή. Όσον αφορά στο στυλ, αυτό εξαρτάται από το προσωπικό μας γούστο και την γενικότερη διακόσμηση των χώρων μας.

  • Αλλάζουμε τις πόρτες:

Ένα ακόμη βασικό σημείο ενός σπιτιού είναι οι πόρτες του. Όταν ξεκινάμε να ανακαινίζουμε το σπίτι μας, ένα από τα βασικά σημεία είναι οι πόρτες. Είναι καλό να ελέγξουμε κατά πόσο μπορούμε να διατηρήσουμε τις ήδη υπάρχουσες πόρτες μας ή αν χρειάζονται αντικατάσταση. Αν δηλαδή έχουν φθαρεί πολύ είναι καλύτερο και πιο ασφαλές για την ζωή μας μέσα στο σπίτι να τις αντικαταστήσουμε. Επιπλέον, η κεντρική πόρτα του σπιτιού είναι σημαντικό να είναι ασφαλείας για προφανείς λόγους. Ακόμη λοιπόν κι αν ο οικονομικός προϋπολογισμός μας δεν μας επιτρέπει να αλλάξουμε όλες τις πόρτες του σπιτιού μας, καλό είναι να επενδύσουμε  τουλάχιστον σε μια καλής ποιότητας πόρτα ασφαλείας για την είσοδο του σπιτιού.

  • Βάψιμο:

Το βάψιμο σπιτιού είναι επίσης μια βασική εργασία που πρέπει να γίνει με προσοχή. Πολλές φορές, πιστεύοντας ότι θα εξοικονομήσουμε χρήματα, ξεκινάμε μόνοι μας να βάψουμε τους τοίχους. Εν τέλει, το αποτέλεσμα είναι να έχουμε κάνει έξοδα για να αγοράσουμε τα υλικά, να γίνουν λάθη και τελικά να καλέσουμε κάποιο έμπειρο συνεργεία για να αναλάβει την εργασία. Επομένως, είναι καλύτερα να επενδύσουμε εξ αρχής λίγα χρήματα παραπάνω για το συνεργείο και καλής ποιότητας υλικά, ώστε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα διατηρηθεί στον χρόνο και δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να ανανεώνουμε τους τοίχους του σπιτιού μας.

  • Αντικαθιστούμε τις εγκαταστάσεις:

Οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, όταν ανακαινίζουμε το σπίτι μας είναι σημαντικό να αντικαθίστανται με καινούριες και με νεότερης τεχνολογίας. Για παράδειγμα, οι παλιές σωληνώσεις ενός σπιτιού μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας στο σπίτι μας κάτι που κατ’ επέκταση προκαλεί και σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, τα οποία δεν είναι εμφανή αρχικά, αλλά τα καταλαβαίνουμε μετά από μερικά χρόνια.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό όταν αποφασίζουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι μας να οργανώσουμε με τη βοήθεια της εταιρείας ανακαίνισης το πλάνο και τις εργασίες που είναι σημαντικό να πραγματοποιηθούν, καθώς και το κόστος που απαιτεί η κάθε εργασία.