Ο Χ. Δημαρχόπουλος εξηγεί τους λόγους που δεν συμμετείχαν στο δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο

 

Τι ΔΕΝ ψηφίσαμε και ΓΙΑΤΙ, στη δια περιφοράς, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 12 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 17:0019:00 ώρα λήξης, στο e-mail του γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

 

01ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για καθορισμό χώρων παράλληλης  υπαίθριας αγοράς του ν. 4497/2017 (Α΄171), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4682/20 (ΦΕΚ 76 Α΄)  (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης)

 

Για το παραπάνω μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Μαΐου

ζητούμε αναβολή της συνεδρίασης και λήψης απόφασης ΔΙΟΤΙ η πρόσκληση μας κοινοποιήθηκε στις 2 σήμερα το μεσημέρι για συνεδρίαση και λήψη απόφασης δια περιφοράς στις 5 σήμερα το απόγευμα.

Επειδή δεν έχουμε θεσμικά καμία ενημέρωση, επειδή δεν συνεδρίασε το τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας και επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό που αφορά την δημόσια υγεία, προτείνουμε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη την ίδια ώρα.

Αν παρόλα τα παραπάνω το αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης δεν γίνεται αποδεκτό από το Σώμα, το ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ α) η παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4682/2020 αναφέρεται στην δυνατότητα παράλληλης αγοράς και όχι επέκτασης της υπάρχουσας και ΔΙΟΤΙ, β) ο εισηγητής δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση και πρόθεση των μικροπωλητών ότι προτίθενται να παραμείνουν στο χώρο με μείωση κατά 2/3 των πάγκων των, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χώρος μεταξύ των, πλέον των 4 μέτρων και ΔΙΟΤΙ, γ) δεν γίνεται αναφορά στους μικροπωλητές που έχουν άδειες που καταλαμβάνουν τον χώρο και είναι τακτοποιημένοι ταμειακά όσο αφορά τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο.