Καλά τα «παλαμάκια» αλλά, δώστε και κανένα φράγκο

Με τα παλαμάκια και τα λόγια δεν γέμισε κανένας το στομάχι του.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Ακούσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τους επαγγελματίες “πρώτης γραμμής” οι οποίοι δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα τους είτε για να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία είτε για να προστατεύσουν στα σύνορα.

Ενώ ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί στο διάγγελμά του ότι οι ήρωες Έλληνες πολίτες που σηκώνουν το υπέρμετρο βάρος της προστασίας της Ελλάδος είτε από τον κορονοιό είτε από τους «ιούς» του Ερντογάν που προσπαθεί με την βία να τους «φυτέψει» στην Χώρα μας, ότι κάποια στιγμή θα τους στηρίξει οικονομικά, εννοείται ότι ηθικά τους στηρίζει, όμως δεν έκανε ποιο συγκεκριμένη την πρόταση του.

Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να καταλάβουν ότι οι προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες των ανθρώπων «πρώτης γραμμής» όπως γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και Εθνοφυλλάκων, λόγω της απουσίας τους είτε από τις εστίες τους, είτε από περιοχές  από μακρινές περιοχές  που υπηρετούν και έρχονται στον Έβρο για να στηρίξουν την Ελλάδα είτε είναι ντόπιοι, οι ανάγκες τους είναι αυξημένες.

Δηλαδή θέλει πολύ για να καταλάβει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ότι όταν το ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό καθώς και οι των Σωμάτων ασφαλείας λείπουν 12ωρα και 24ωρα από τα σπίτια τους και τις έδρες των Μονάδων τους έχουν αυξημένες ανάγκες για να θωρακίσουν οικονομικά τις οικογένειες τους αλλά ακόμη και τους ίδιους;

Κύριε Πρωθυπουργέ «αμ’  έπος αμ’ έργον»

Με τα παλαμάκια και τα λόγια δεν γέμισε κανένας το στομάχι του.