Ισκάν Σελήμ. Ο Ξανθιώτης που παλεύει για την Ξάνθη

 

Ο Ισκάν Σελήμ ένα Ξανθιωτάκη από τον ορεινό όγκο, διαθέτοντας πείσμα, επιμονή και υπομονή στάθηκε στο ψηλότερο βάθρο του κόσμου, κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις πολεμικές τέχνες.

Σεμνός, ταπεινός, ήπιων τόνων και τα λόγια του ζυγιασμένα όπως όταν παλεύει, εκπαιδεύει και γιατί όχι, ακόμη και όταν εκπαιδεύεται.

Ο Ισκάν, είναι από τα λίγα Ελληνόπουλα που αγωνίζεται για την Ελληνική Σημαία για την Ελλάδα.

Άσχετα αν η Ελλάδα, όπως όλους τους Έλληνες,  δεν στήριξε την υπεράνθρωπη προσπάθεια του να αναδείξει την Ξάνθη και την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο.

Μόνο κάποιοι επιχειρηματίες Ξανθιώτες που διαθέτουν φιλότιμο, στηρίζουν τις προσπάθειες του.

Η επίσημη πολιτεία, δεν γνωρίζουμε αν του έκανε την τιμή να τον επαινέσει απλά, όχι να τον βραβεύσει – άλλωστε την ίδια τακτική κρατά για όλους τους Έλληνες που παλεύουν, αγωνίζονται και μοχθούν  – κυριολεκτικά και μεταφορικά – κάθε μέρα στην ζωή τους.

Ο ίδιος, είναι ικανοποιημένος με ότι έχει πετύχει και θέλει ακόμη περισσότερα. Συμμετέχει σε όλους τους διεθνείς αγώνες είτε σαν αγωνιζόμενος είτε σαν εκπαιδευτής  … εκπαιδευτών.

Ακριβώς, σωστά διαβάσατε, το KRAV MAGA είναι ένας δικός του τρόπος πάλης που τον επέβαλε στην παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού και των πολεμικών τεχνών. Σχολές που διδάσκεται ο τρόπος πάλης του, φιγουράρουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος αλλά και του κόσμου.

Ο Ισκάν Σελήμ master των master,  περνάει από όλες τις σχολές διδάσκοντας τους δασκάλους των πολεμικών τεχνών και έχει τον τελευταίο λόγο στην απόκτηση εξειδίκευσης των εκπαιδευτών.

Σαφώς και όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται με λόγια. Θέλει αγώνα, αγώνα, αγώνα και ο Ισκάν Σελήμ, αγωνίζεται, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται όσο ανασαίνει.

Εύγε.