Κινδυνεύει να ερημωθεί το Δέλτα του Έβρου

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, θα πρέπει να «ξηλωθούν» όλες οι «καλύβες» από το Δέλτα του Έβρου.

Τις καλύβες χρησιμοποιούν οι ψαράδες, οι κυνηγοί και διάφοροι αγρότες με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή

Το ζήτημα είναι σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι η περιοχή είναι δύσβατη και η ανθρώπινη παρουσία των Ελλήνων πολιτών όπως κυνηγών, ψαράδων και καλλιεργητών, δίνει μία αποτρεπτική παρουσία για κακόβουλους ανθρώπους.

Αν κατεδαφιστούν οι καλύβες και μειωθεί η ανθρώπινη παρουσία, μάλλον ο τόπος θα μετατραπεί σε άντρο διακίνησης λαθρομεταναστών, ναρκεμπόρων και φυσικά τούρκων πρακτόρων.

Αυτή περιοχή πλέον μετά το γκρέμισμα των κολλύβων θα ερημώσει και σίγουρα θα αντικατασταθεί από κακόβουλους ανθρώπους.

Σίγουρα δεν πρέπει κανένας να λησμονεί ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι θα βρούνε την χαρά τους.

Στην λογική αυτή, ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, υπέβαλε προς τους αρμόδιους υπουργούς,  το σχετικό υπόμνημα παράτασης του γκρεμίσματος των κολλύβων, δυστυχώς όμως η 2α Νοεμβρίου είναι πολύ κοντά.

Το γεγονός από μόνο του υπενθυμίζει στον μέσο πολίτη της Θράκης ότι οι θεσμικοί παράγοντες που ο ίδιος επιλέγει να τον κυβερνήσουν, για μία ακόμη φορά, ακολουθούν τα γεγονότα αντί να τα προλαμβάνουν.

Το θέμα με το γκρέμισμα των καλυβιών, για μία ακόμη φορά καταστροφικό έργο των «οικολόγων» και διαφόρων καλοαναθρεμμένων νομολατρών , υφίσταται εδώ και χρόνια σε μία προσπάθεια να στερήσουν την αγάπη του κόσμου για την φύση.

Όμως όπως για μία ακόμη φορά, η περιοχή δεν διαθέτει δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, βουλευτές η οποίοι μπορούν να προστατεύσουν το εθνικό συμφέρων.

Σπασμωδικές κινήσεις του βουλευτή Δημοσχάκη την τελευταία στιγμή, τίποτε θετικό δεν προμηνύουν.