Μια στο καρφί και μια στο πέταλο- ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να πούμε λοιπόν ένα μπράβο στους μαθητές της Ξάνθης που αψήφησαν την μπόρα και συμμετείχαν στην μαθητική παρέλαση των 100 χρόνων από τότε που απελευθερώθηκε η Ξάνθη. Βέβαια να πούμε και ένα μπράβο στους γονείς που δεν έτρεξαν άρον άρον να μαζέψουν τα παιδάκια τους μην … πουντιάσουν.

Αυτή είναι η Ξανθιώτικη οικογένεια δεμένη στα καλά και στις … μπόρες.

 

Σε τι χώρα ζούμε Θεέ μου. Οι αλλοδαποί μπορούν να μπουν ότι ώρα θέλουν στην χώρα μας, να φορτωθούν με όπλα, ναρκωτικά να φέρνουν με την βία γυναίκες και να τις εκδίδουν ανενόχλητοι και αν κανένας όπως καλή ώρα στην Δράμα πέσει κατά τύχη στην τσιμπίδα του νόμου έχει καλώς. Αλλιώς ο φουκαράς ο Έλληνας πολίτης που υποτίθεται ζει στην Χώρα του δεν ξέρει από ποιόν αλλοδαπό και με ποιόν τρόπο θα την … «βρει». Την επομένη ο αλλοδαπός βρίσκεται και πάλι στους δρόμους για να συνεχίσει το … έργο του.

Αν όμως τολμήσει και κάνει το ίδιο ή κάτι παρόμοιο  κανένας Έλληνας Πολίτης τότε η δικαιοσύνη είναι αμείλικτη. Οι δε άλλοι συνέλληνες ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία Μα τι στην ευχή έπαθαν οι Έλληνες;

 

Και όσο για τους παράνομους μετανάστες η Χώρα την στιγμή που κατάσχει για χρέη τα σπίτια των Ελλήνων νοικοκυραίων  ψάχνει να νοικιάσει σπίτια σε όλη την Ελλάδα για να στεγάσει τους παράνομους μετανάστες εκτός λέει από τα νησιά. Γιατί όχι τα νησιά; Μα τα νησιά δεν είναι Ελληνικά πλέον τελούν υπό κατοχή των μεταναστών οπότε δεν γενάτε θέμα.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση κατάσχει τα σπίτια των Ελλήνων φορολογουμένων αφήνοντας τους άστεγους για να … στεγάσει τους λάθρα εισερχόμενους πολίτες άλλων χωρών στην Χώρα μας.

Τότε γιατί μόνο τρία εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα; Ας έρθουν και άλλοι. Υπάρχουν και άλλα σπίτια Ελλήνων πολιτών που δεν κατασχέθηκαν για να φιλοξενήσουν στην συνέχεια τους λαθρεπιβάτες ενός πλοίου που λεγόταν … Ελλάδα.

Με αφορμή την αναφορά στην ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου της Ξάνθης που λέει  ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη γιατρών απέβη άκαρπος θα προσθέσουμε… ότι μάλλον δεν κατάλαβε καλά η Αθήνα και πρέπει κάποιος να της το πει.

Ο γιατρός αρχίζει να βγάζει μεροκάματο κοντά στα 40 και όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε για να σπουδάσει αυτός και η οικογένεια του.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό ένας γιατρός για δέκα χρόνια σπουδών εξειδίκευσης και βάλε δεν χάλασε 300 με 400 χιλιάρικα; Μες το νερό θα πει κάποιος. Με αυτό το σκεπτικό και μπακαλίστικο,  αν κάποιος πιάσει στα 40 του δουλειά και υποτίθεται ότι θα δουλέψει μέχρι τα 67 του άρα χρόνος εργασίας 27 με 37 χρόνια στην καλλίτερη περίπτωση. Αλήθεια με 1200 ευρώ το μήνα αυτά που ξόδεψε θα τα βάλλει;

Μήπως αντί οι κυβερνώντες να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους επιστήμονες που εμείς σαν χώρα σπουδάζουμε και τους χαίρονται οι ξένοι  να έριχναν και κανένα καλλίτερο μισθό στους επιστήμονες; Που να τα βρύων; Να κόψουν από το μηνιάτικο που τους δίνουν οι Έλληνες πολίτες και είναι και αφορολόγητο.

Τώρα όσο για τον Γ. Τσιτιρίδη τι να πει κανείς. Θα έπρεπε κάποιο δικαστήριο, μετά την καταγγελία του Κριτσίνη να είχε τσιμπήσει τον πρώην και νυν δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη και να τον στείλει.

Διότι αν η ενέργεια του αυτή, σύμφωνα με τον θ. Κριτσίνη κρίνεται ως απάτη κάποιος δικαστικός λειτουργός θα πρέπει να αντιδράσει μαζί και οι δημότες.

Λέει ποιο συγκεκριμένα ο Θ. Κριτσίνης. Ο Γ. Τσιτιρίδης στην πρώτη πενταετία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους μείωσε την τιμή του νερού και τώρα που βγήκε ξανά δήμαρχος υπερδιπλασιάζει την τιμή του νερού που αγγίζει περίπου και το 300% της αξίας του. Βέβαια αυτή του η ενέργεια ζημίωσε την ΔΕΥΑΑ, δηλαδή την δημοτική εταιρεία ύδρευση του δήμου Αβδήρων κατά 300 χιλιάρικα που ο δήμος – δηλαδή οι δημότες – χρωστά στην ΔΕΗ.

Εμείς νομικοί δεν είμαστε όμως κάπου εκεί μέσα υπάρχει μία ζημιά σε βάρος των δημοτών κοντά στα 300 χιλιάρικα. Μήπως κανένας εισαγγελέας να κινηθεί αυτεπάγγελτα μετά την καταγγελία Κριτσίνη;

Μήπως οι δημότες των Αβδήρων με αφορμή την καταγγελία Κριτσίνη να αρχίσουν τις αγωγές σον Δήμο και να ζητήσουν αποζημίωση για ηθική και οικονομική βλάβη; Λέμε τώρα.