Δυστυχώς υπηρετούν την Θράκη πολιτικοί που δεν κάθονται να διαβάσουν τις διεθνείς αποφάσεις  που αφορούν την Θράκη σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και όχι μόνο δεν διαβάζουν, δεν τολμούν να πουν όχι στους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Η προστασία των πολιτών που εκπροσωπούν έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑΝ.

Προέκυψε  ένα σοβαρό κατά την άποψη μας ζήτημα που απλά

αποδεικνύει ότι οι πολίτες και πολιτεία στην Θράκη και ιδιαίτερα στην Ξάνθη ζουν στον δικό τους κόσμο.

Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι σαν κοινωνία δεν είμαστε έτοιμοι για καμία «αναποδιά», δεν σχεδιάζουμε και την ώρα των αποφάσεων ολιγωρούμε σκεπτόμενοι το κόστος. Είτε αυτό είναι οικονομικό είτε είναι πολιτικό.

Ο λόγος για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε hot spot.

Ακούγετε ότι ο Υπουργός Αμύνης έδωσε στον Υπουργό Εσωτερικών το οκ να γίνει το στρατόπεδο χώρος μάζωξης και «εναπόθεσης» ψυχών και «κονόμας» κάποιων τοπικών παραγόντων.

Άλλοι «κολλητοί» του Υπουργού Εθνικής Αμύνης προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι μέχρι η τοπική κοινωνία να το χωνέψει και σε μία νύχτα, ενώ οι πολίτες θα κοιμούνται, τα «σαΐνια» των παγκόσμιων Μ.Κ.Ο θα τους «κουβαλήσουν», θα τους στεγάσουν και θα ζητήσουν τον λογαριασμό από τον Ο.Η.Ε από την Ε.Ε. – λέμε τώρα.

Κάποιοι θα κονομήσουν και κάποιοι άλλοι όπως ο γείτονας Ερντογάν θα κάνει την Εξωτερική του πολιτική σε βάρος της Χώρας μας.

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι ο Ερντογάν έχει εξωτερική πολιτική. «Ατσούμπαλη», μοχθηρή, δυναμική, «πειρατική» αλλά έχει και σε σχέση με την Ψωροκώσταινα που όχι

μόνο Εξωτερική πολιτική δεν έχει, αλλά δεν κάνει τίποτε απολύτως για να προστατεύσει τα σύνορά της αλλά μήτε και τους θησαυρούς που κρύβονται κάτω από την γη και την θάλασσα.

Έγραψα προηγουμένως για «αναποδιά» – ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ «ΑΝΑΠΟΔΙΑ»- ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ- οι Θρακιώτες δεν ήθελαν να το πάρουν χαμπάρι –  που στα καλά του καθουμένου, κάποιοι θυμήθηκαν το άδειο και έρημο στρατόπεδο του Αναλογίδη στην Σταυρούπολη για να το κάνουν hot spot και οι τοπικοί άρχοντες, όπως ο δήμαρχος, όπως ο αντιπεριφερειάρχης και οι τοπικοί βουλευτές – η αναφορά γίνεται για τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απλά έπαιρναν τον «μισθουλάκο» για να ψηφίζουν ναι σε όλα – όχι ότι οι βουλευτές της κυβερνώσας ΝΔ θα κάνουν κάτι διαφορετικό – κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος μας είπε ότι έκανε έγγραφα προς τους αρμόδιους υπουργούς και πολύ καλά έκανε, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, το ίδιο είπαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν είπε τίποτε εκτός αν τα είπε ο άνθρωπος και εμείς δεν τα ακούσαμε.

Οι υπουργοί όμως, οι αλλοτινοί όπως και οι σημερινοί, έχουν γραμμένη την τοπική κοινωνία στα παλιότερα των υποδημάτων τους και φυσικά όλο το παραπάνω δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους όλους τους ντόπιους αξιωματούχους που είχαν την ευθύνη αξιοποίησης του στρατοπέδου προς όφελος της κοινωνίας και πρώτα απ’ όλα η ίδια η τοπική κοινωνία που «λουφαγμένη» στην καθημερινότητα της, αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για αυτήν χωρίς αυτήν.

Το ερώτημα είναι απλό.

Πόσα hot spot έχει η Θράκη;

Πόσα προβλέπονται;

Μήπως βάση των αποφάσεων στην Θράκη δεν προβλέπετε κανένας επιπλέον χώρος φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών;

Μήπως η Θράκη σύμφωνα με τις αποφάσεις δεν προβλέπετε  άλλο camp ή χώρο κράτησης Μεταναστών;

Ξάνθη, Κομοτηνή και Ορεστιάδα έχουν. Τρεις χώρους έχουμε στην Θράκη και σύμφωνα με αυτά που μάθαμε, δεν προβλέπετε τέταρτος και άρα  είμαστε ως Θράκη καλυμμένοι.

Άραγε ποιος τοπικός παράγοντας που ακούει στον τίτλο Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, βουλευτής, θα πει όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που βλέπουμε ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με τις απόψεις του Τσίπρα στο μεταναστευτικό και όλων μαζί ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις τις Μέρκελ;