Ο θάνατος βασιλεύει στα «παπάκια». Στο «σκαμνί» ο δήμαρχος Ξάνθης

 

Πεθαίνουν τα παπάκια κάθε μέρα μπροστά στα αθώα παιδικά μάτια. Ποιος θα δώσει λόγο;

 

Δυστυχώς δεν είναι ώρα να κατηγορήσουμε κάποιον υπεύθυνο για αυτό που συμβαίνει στον ποιο πολυσύχναστο χώρο της Ξάνθης, τα άλλοτε πανέμορφα «παπάκια» όπου οι ευαίσθητες ψυχούλες των παιδιών βλέπουν καθημερινά να πεθαίνουν γιατί οι υπεύθυνοι είναι ανεύθυνοι; Σαφώς και ο όρος εγκληματίας ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα.

Και πραγματικότητα είναι ο εγκλεισμός ανυπεράσπιστων πτηνών σε έναν χώρο που γίνεται ο τάφος τους. Χωρίς να μπορούν να προστατευτούν, να πετάξουν προς την ελευθερία να σωθούν. Ποιος θα καθίσει στο «σκαμνί» για αυτό το έγκλημα που συντελείτε στα «παπάκια»;

Πριν όμως κατηγορήσουμε τους υπεύθυνους του δήμου Ξάνθης για όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν τριγύρω μας, ας κατηγορήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας που με την ψήφο μας επιλέγουμε ότι ποιο μέτριο και ανίκανο κυκλοφορεί στην πολιτική «πιάτσα» της Ξάνθης.

Ερώτημα προς την εισαγγελία της Ξάνθης.

Αν ο πολίτης κακοποιήσει ένα ζώο πηγαίνει αυτόφωρο και πληρώνει από 5000 έως και 30.000 ευρώ πρόστιμο, έναν δήμαρχο που κακοποιεί εκτελεί και ευθύνεται για τα ζώα και πτηνά που είναι υπεύθυνος για την προστασία τους, πώς πρέπει να τον δικάσει;

Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη και η κακοποίηση των βρεφών και νηπίων που υφίστανται αυτές τις σκληρές εικόνες την ώρα που βρίσκονται εκεί για να μάθουν και να παίξουν.

Άλλωστε εμείς δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω. Τα λέει όλα η φωνή της μάνας που μας έστειλε και το βίντεο που πήγε το παιδάκι της στα “παπάκια”.

Ευχαριστούμε την φίλη αναγνώστρια για το βίντεο.