Ο λαός της Ξάνθης μίλησε. Δήμαρχος ο Μ. Τσέπελης

 

Από 1ης Σεπτεμβρίου του 2019, δήμαρχος της Ξάνθης θα είναι ο Μ. Τσέπελης. Ο Ξανθιώτικος λαός αποφάσισε να τον ψηφίσει για δήμαρχο και από εδώ και πέρα όλοι δημότες και αιρετοί, οφείλουν να σέβονται τον θεσμικό του ρόλο ανεξάρτητα με τον τρόπο που αυτό το πέτυχε.

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την εκλογή του. Ακόμη περισσότερα θα ακουστούν και θα γραφτούν στο μέλλων. Άλλα ψέματα άλλα αλήθεια. Σημασία όμως έχει ότι η Ξάνθη έχει δήμαρχο και οφείλει να το αποδεχτεί.

Τι έφταιξε και ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για πέντε χρόνια δήμαρχος αυτής της πόλης και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον κόσμο της Ξάνθης, ανεξάρτητα αν έμενε στις παρυφές ή το κέντρο; Αυτό θα φανεί αργότερα όταν πέσει ο εκλογικός πυρετός.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος  δεν κατάφερε να κάνει τον κόσμο της Ξάνθης να τον αγαπήσει και να τον στηρίξει σε αυτές τις εκλογές.

Ίσως φταίει η υπεροψία του;

Ίσως η πολυπραγμοσύνη του;

Οι στενοί του συνεργάτες;

Η έλλειψη επικοινωνίας; Πολλά έφταιξαν και σίγουρα η πολύ μεγάλη αποχή των Ξανθιωτών δεν είναι μόνο η απόλαυση του καφέ και της λιακάδας. Προφανώς η πλειοψηφία των Ξανθιωτών  δεν ήθελε να τον στηρίξει.

Όμως αυτό πλέον λίγη σημασία έχει, αν δηλαδή ο λαός της Ξάνθης στήριξε ή όχι τον Δημαρχόπουλο.

Καλώς ή κακώς, στήριξε τον Μ. Τσέπελη.

Σημασία έχει ότι αυτήν την στιγμή ο Μ. Τσέπελης είναι ο δήμαρχος της Ξάνθης και σίγουρα τα προβλήματα δεν περιμένουν,  να καυτηριαστεί πρώτα ο τρόπος που εξελέγη – εκτός αν παρανόμησε και υπάρχουν αποδείξεις – και μετά να ασχοληθούν όλοι για να τα λύσουν όλοι μαζί, μιας και ο Τσέπελης μόνος του  και να θέλει, δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη.

Άρα, αντί να ψάχνουμε όλοι τι έφταιξε και ο Μ. Τσέπελης τα έπαιξε έστω, όλα για όλα προκειμένου να ανεβεί στο ψηλότερο βάθρο, τώρα πια δεν έχει σημασία.

Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις όποιες πικρίες και να συνεργαστούν μαζί του για το καλό της πόλης. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που ασχολήθηκαν οι περισσότεροι με την αυτοδιοίκηση, έτσι είπαν τουλάχιστον,  ότι δηλαδή, κατεβαίνουν στις εκλογές, για το καλό της πόλης.

Ευκαιρία λοιπόν να το αποδείξουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ