Η μεγάλη μέρα έφθασε. Σήμερα στην Ξάνθη ψηφίζουμε για δήμαρχο – Όχι λευκό όχι άκυρο

 

Ότι έγινε, έγινε. Σήμερα οι Ξανθιώτες ψηφίζουν για δήμαρχο. Το πώς και το γιατί οι δύο μονομάχοι έφτασαν στο νήμα είναι γνωστό και άρα δεν βοηθά αυτήν την ημέρα μία τέτοια συζήτηση.

Σαφέστατα και θα ληφθούν υπ’ όψη οι συμπεριφορές των δύο ανδρών, δηλαδή του Μ. Τσέπελη και του Χ. Δημαρχόπουλου.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι συμπεριφορές του Μ. Τσέπελη προκειμένου να φτάσει σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντοτε με τα δημοσιεύματα, δεν τιμούν όλους όσους αποφάσισαν να τον φέρουν στην δεύτερη Κυριακή.

Όπως και να έχει το πράγμα ο Μ. Τσέπελης σαν πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη εξ αιτίας της γνωστής δεξαμενής ψήφων αλλά και της αποχής των Ξανθιωτών, έφτασε στο νήμα και η μικρή διαφορά ψήφων με τον Χ. Δημαρχόπουλο του δίνει την ελπίδα να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Ξάνθης τα επόμενα 4 χρόνια όπως και στον Δημαρχόπουλο για να συνεχίσει να είναι ο δήμαρχος και την άλλη τετραετία.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν τελικά ο Μ. Τσέπελης θα είναι δήμαρχος της Ξάνθης ή του Δροσερού και της περιφέρειας της Ξάνθης. Τιμά αυτό τους Ξανθιώτες;

Ζητούμενο να ξεσηκωθούν οι Ξανθιώτες σήμερα και να πάνε στην κάλπη.

Αν και οι Ξανθιώτες προτιμήσουν τον Μ. Τσέπελη για δήμαρχο, τουλάχιστον δεν θα μπορεί να πει κανείς ότι ο Μ. Τσέπελης είναι δήμαρχος εκλεγμένος από το Δροσερό, τα Κιμέρια και το Πούρναλικ.

Άρα το σημαντικό είναι οι Ξανθιώτες να πάνε σήμερα στην κάλπη.

Καλώς ή κακώς θα ψηφίσουν τον Δημαρχόπουλο ή  Τσέπελη ας ψηφίσουν τουλάχιστον αυτόν που τιμά την πόλη της Ξάνθης και ο Μ. Τσέπελης δεν την τιμά την στιγμή που με την ψήφο όσων προαναφέραμε φτάνει στο τιμόνι του δήμου.

Η λύση του λευκού και του άκυρου δεν είναι λύση. Είναι προτιμότερο, εκτιμούμε, κάποιος να μην πάει να ψηφίσει, να αφήσει δηλαδή την ευθύνη σε άλλους και αυτός να συνεχίσει τον καφέ του αμέριμνος σχολιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα ενώ στην ουσία δεν είναι νομιμοποιημένος,  παρά να αφήσει τον καφέ του και να πάει στην κάλπη για να ψηφίσει λευκό ή άκυρο.