Σαφέστατα η επιλογή είναι Δημαρχόπουλος

 

Πολύ κουβέντα άνοιξε με τις δηλώσεις ορισμένων από τους επικεφαλής των υποψηφίων συνδυασμών για την δημαρχία της Ξάνθης αναφορικά με την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος την δεύτερη Κυριακή.

Σαφέστατα και πρέπει να συμμετάσχουν οι Ξανθιώτες και να επιλέξουν ανάμεσα στον Τσέπελη και τον Δημαρχόπουλο, αφού με δική τους βούληση,  τους έφτασαν στο νήμα. Είναι μία ξεκάθαρη επιλογή όσων ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Τα δύο προαναφερόμενα ονόματα είναι επιλογή των Ξανθιωτών και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώσει αυτήν την απόφαση.

Άρα πάμε στην κάλπη και ψηφίζουμε έναν από τους δύο, λαμβάνοντας πλέον υπόψη το συμφέρων της Ξάνθης αλλά τον «βίο και την πολιτεία» των υποψηφίων δημάρχων.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ

 

Εκτιμούμε ότι το συμφέρον της Ξάνθης, πάντοτε μεταξύ του Μ. Τσέπελη και του Χ. Δημαρχόπουλου, είναι ο Χ. Δημαρχόπουλος γιατί απέχει μακράν από τις λογικές του Μ. Τσέπελη ο οποίος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους, ακόμη και στα όρια της ορθής πολιτικής λογικής,  για να φτάσει στην δεύτερη Κυριακή, επιτρέποντας ακόμη και στο DEP να έχει λόγο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ξάνθης.

Όταν ολόκληρη πατριωτικά σκεπτόμενη Θράκη κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην μπλέξει το ΚΙΕΦ – DEP στην καθημερινότητα των πολιτών, ο Μ. Τσέπελης, άνοιξε ορθάνοιχτα τις πύλες του δήμου σε μία ομάδα πολιτών που επιθυμούν να ονομάζονται Τούρκοι και θέλουν τον διαμελισμό της Θράκης από τον κορμό της Ελλάδος.

Αυτό αγγίζει τα όρια του γκρίζου στα Εθνικά θέματα και σαφέστατα αποδεικνύει την λογική του μελλοντικού δημάρχου της Ξάνθης ο οποίος,  μπροστά στο προσωπικό πολιτικό του συμφέρων, αδιαφορεί για την αρτιότητα της Ξάνθης.

Δεύτερος λόγος που πρέπει να ψηφιστεί ο Δημαρχόπουλος είναι γιατί πρέπει να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία όπως ο ίδιος διατείνεται για να ολοκληρώσει τα έργα τα οποία έχει σχεδιάσει σε αντίθεση με τον Μ. Τσέπελη, ο οποίος έχει περίπου τριάντα χρόνια «προϋπηρεσίας» και άρα γνωρίζει που πονάει η πόλη και άρα το πρόγραμμα του και ο στρατηγικός σχεδιασμός του θα έπρεπε λογικά, να είναι πολύ καλλίτερος του Δημαρχόπουλου. Παρόλα αυτά, δεν ακούσαμε λέξη, πέρα από το ότι θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο και το παρκινγκ,  για την ανάπτυξη του τόπου σε βάθος δεκαετίας.

Εκτιμούμε ότι στην κρίση των υγιώς σκεπτόμενων Ξανθιωτών, θα πέσει και το θέμα της συμπεριφοράς του Μ. Τσέπελη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και του αποτυπώματος του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο είναι συνδεδεμένο με την έντονη παρουσία του στο Δροσερό, στο Πούρναλικ και τα Κιμέρια με ένα βαρύ, απ’ ότι ακούγεται,  οικονομικό κόστος.

Η μεταφορά ψηφοφόρων από άλλες περιοχές της Ελλάδος για να ενισχύσουν με την ψήφο τους τον Μ. Τσέπελη, αλλοιώνει έτσι την βούληση των Ξανθιωτών που μένουν στον τόπο τους και βιώνουν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Αυτή η ενέργεια  αποσκοπεί απλά στην εκλογή του. Πόσο δίκαιο είναι;

Αφήσαμε για το τέλος το θέμα της εντιμότητας του δημάρχου. Δεν γνωρίζουμε για τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του, όμως όλα αυτά τα χρόνια, δεν ακούστηκε κάτι μεμπτό για την ηθική διαχείριση των πραγμάτων στον δήμο.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος μπορεί να έκανε και λάθη στην θητεία του, όμως σαφέστατα είναι ποιο «καθαρός» από ολοφάνερες γκρίζες συμμαχίες για την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από την πλευρά Τσέπελη.

Θα μπορούσε κανείς να «απλώσει» πολλά επιχειρήματα για να αποτρέψει την ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου από τον Μ. Τσέπελη όμως, δεν είναι του παρόντος.

Σημασία έχει ότι οι Ξανθιώτες που με την εκλογική συμπεριφορά τους έφεραν τα πράγματα εδώ που τα έφεραν, ας προσπαθήσουν με την ψήφο τους την δεύτερη Κυριακή να δώσουν στην πόλη, το λιγότερο κακό.

Μεταξύ των δύο, σαφέστατα πρέπει να στηριχθεί ο Δημαρχόπουλος ο οποίος στην τελική είχε έναν βηματισμό.

Για να σκεφτούμε όλοι πόσος πολύτιμος χρόνος θα χαθεί αν αναληφθεί η διοίκηση από τον Μ. Τσέπελη, ο οποίος σύμφωνα με την πάγια τακτική του εδώ και 30 χρόνια που βρίσκεται στα πολιτική ζωή του τόπου, θα κοιτάξει πρώτα να ξοφλήσει τα πολιτικά του γραμμάτια και μετά να σχεδιάσει για την πόλη.

Στην περίπτωση Δημαρχόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και οι κατατεθειμένες μελέτες που περιμένουν την έγκριση.

Άρα εκτιμούμε ότι αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία ο δήμος θα ξαναβρεί τον βηματισμό του.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμαρχος, έμαθε από τα λάθη του και θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε θέματα καθημερινότητας των Ξανθιωτών και την προώθηση της στρατηγικής για την ανάπτυξη.